Dubbla uddamålssegrar lyfter Leksand i tabellen

Leksand har spelat två matcher efter Panternmatchen förra måndagen och det har blivit två uddamålssegrar och således 6/6 poäng, vilket också har gjort att man klättrat förbi såväl Karlskrona och Modo som Södertälje i tabellen och nu placerar sig på femte plats, fem poäng bakom Karlskoga och åtta poäng bakom Västerås.

Först ut var Vita hästen i onsdags.

Det var en match där Leksand vann både skotten och målen i första perioden, skotten med hela 15-4 och målen med 1-0, efter att Daniel Gunnarsson gjort sitt sjunde mål för säsongen.

I andra perioden var det omvänt sett till skotten, Hästen vann dem med klara 15-6, men målen var det fortsatt Leksand som gjorde. Först hittade Thomas Valkvae-Olsen nätet med en backhand och sedan var det johan Porsberger, som också har kommit igång lite här mot slutet, som stänkte in 3-0 för Leksand.

Trots 3-0 efter två spelade perioder blev det ordentligt spännande till slut. Det sägs ju att bland det svåraste som finns i hockey är att leda med 3-0 och lite så var det faktiskt här, för i tredje fick Hästen precis den start man behövde när Erik Borg reducerade redan efter 01:07.

Därefter fortsatte Hästen att vara bättre och fick också in 2-3 drygt halvvägs in i perioden, efter att Leksand åkt på två täta utvisningar och Hästen fick spela 5 mot 3 i nästan 01:30.

efter reduceringen och trots att det nu bara skiljde ett mål gjorde Leksand det dock bra. Man sjönk inte ner, utan fortsatte göra jobbet rejält och bra. Därför kändes det trots allt relativt lugnt, även om Axel Brage fick kliva fram och till slut blev en stor matchhjälte när matchen också slutade 3-2 till Leksand, som alltså höll undan och tog tre tunga poäng.

Den uddamålssegern följdes upp av ytterligare en uddamålsseger under lördagen, då Södertälje gästade Tegera arena.

Där fick Leksand en kanonstart när Linus Persson styrde in 1-0 redan efter 01:35.

Där tog dock det roliga tillfälligt slut, för södertälje trampade plattan i mattan och tog över matchen ganska ordentligt. Man vann skotten med 12-8 och Lindsay Sparks och Lucas Carlsson hade även sett till att SSK hade vänt på steken när det återstod mindre än 3 minuter av första perioden. Då vann Anton Karlsson pucken bakom kassen, hittade Mattias Nilsson av alla framför densamma, och Nilsson stänkte in 2-2, rakt upp i krysset bakom Alexander Sahlin.

I andra perioden var det dock återigen Södertälje som tog ledningen, men återigen skulle Leksand kvittera, dock inte förrän i tredje perren, när Jesper Ollas kyligt fick ner Sahlin och sedan lade in 3-3 i nät bakom honom.

En jämn och tät match, där Leksand ändå hade övertaget i tredje, skulle till slut avgöras på en ordentlig tavla från Sahlin. Daniel Gunnarsson skulle egentligen bara åka och byta, men slängde ner pucken mot Sahlin ändå. Den studsade framför Sahlin, ställde honom och gick in i mål och det var 4-3 för Leksand, på ett skott som inte ens var ett skott.

Leksand gjorde det sedan riktigt bra efter målet och Södertälje var egentligen aldrig nära någon större forsering. Leksingarna gjorde det fenomenalt bra och hade full kontroll på slutskedet av matchen och kunde då ta veckans tredje seger, tredje uddamålssegern och poäng 6, 7 och 8 för veckan.

Noteras ska också göras att det under lördagen var "marathonhockey" i Tegera arena. Herrarna spelade först mot Södertälje och damerna mötte sedan djurgården. Tyvärr blev det förlust för damerna, 1-2, men det blev ändå nytt publikrekord för Leksand, 1709 åskådare fanns kvar efter herrmatchen. Det är kanske inte så mycket med tanke på att det var drygt 5200 på herrarnas match, men jämfört med förra lördagen, då Leksand mötte Modo i dubbla upplagor, först herrarna och sedan damerna, var det bra, för då var det bara drygt 500 personer som var kvar, vilket faktiskt är riktigt dåligt och tråkigt. Så drygt 1700 personer här var ändå ett klart uppsving och jag hoppas det fortsätter att komma folk till damernas matcher även framöver!

De här båda omgångarnas resultat:
Vita hästen - Leksand 2-3
Modo - Karlskrona 4-1
Södertälje - AIK 4-3 str
Oskarshamn - Almtuna 7-2
Pantern - Björklöven 2-3 SD
Västerås - Karlskoga 3-2
Västervik - Tingsryd 4-1

Leksand - Södertälje 4-3
AIK - Oskarshamn 5-4
Björklöven - Västerås 3-2
Karlskoga - Västervik 0-1
Almtuna - Pantern 2-3 SD
Karlskrona - Vita hästen 2-1
Tingsryd - Modo 2-1

Här ser vi att det bara är Leksand och Västervik som har 6/6 poäng på de här båda omgångarna. Leksand har ni ju sett ovan, men Västervik tar en tung seger mot Tingsryd i bottenträsket när man vinner med klara 4-1 och sedan en ännu tyngre seger på bortais i Nobelhallen, där Emil Kruse dessutom håller nollan. Starkt av Västervik, som nu har 8 poäng ner till Almtuna under det negativa kvalsträcket.

Almtuna, som i sin tur åkte på en riktig smäll borta mot Oskarshamn, 2-7, och sedan lyckades få med sig en pinne hemma mot Pantern. Tyvärr för deras del så vann ju Tingsryd, som är närmst över det där sträcket, hemma mot Modo, efter att Max Lindroth avgjort med 03:18 kvar att spela, en trepoängare för TAIF's del som hjälpte Leksand förbi Modo i tabellen.

Förbi Karlskrona var Leksand redan då, efter att KHK fallit tungt just uppe i Övik i omgången innan, där Modo vann med klara 4-1 och där det kom hela 6375 åskådare, fantastiskt bra, särskilt för en onsdagsmatch!

AIK tappade två poäng mot Södertälje och Oskarshamn förlorade i ordinarie tid i en väldigt svängig match mot just AIK. Det gjorde ju att Västerås och Karlskoga hade chansen att närma sig litegrann, men den chansen tog man inte. Västerås vann visserligen den viktiga matchen mot just Karlskoga när de båda lagen möttes, men därefter blev det förlust för båda två när Västerås förlorade med 3-2 uppe i Umeå och Karlskoga som sagt förlorade hemma mot Västervik. Det gör alltså att AIK och Oskarshamn trots allt drar ifrån ytterligare i toppen och nu är 12 resp. 14 poäng före Västerås på tredje plats.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0