Tre raka förluster och Leksand tappar mark...

Efter suddenvinsten mot Karlskrona förra onsdagen har det inte sett muntert ut för Leksands del. Tre raka förluster har det blivit.

Först en riktigt usel match hemma mot Pantern, 1-3, därefter en blek insats i Södertälje, 3-1, och så Västerås borta i en välbfyld ABB arena i onsdags, 4589 åskådare, resultatet, 3-2 till Västerås.

1-3 mot Pantern var nästan i underkant, visserligen sköt Leksand inte mindre än 53! skott, men det var väldigt få farliga målchanser på de 53 skotten.

En väldig ineffektivitet, kombinerat med två tidiga målvaktstavlor av Jonas Arntzen, som inte hade sin bästa kväll på jobbet, bäddade för Panterns ganska stabila och säkra seger.

Inte förrän 03:04 i tredje perioden kunde Leksand spräcka Lars Voldens nolla, och då hade man ändå krossat Pantern rent skottmässigt med 23-10 i första perioden och 20-10 i andra. Ändå stod det 0-2 efter 40 spelade minuter.

Nej, det var en match vi helst ville glömma och tyvärr såg det inte mycket bättre ut under söndagen heller, när Leksand gästade Södertälje. Ett litet steg uppåt var det kanske, men det såg fortsatt väldigt blekt och intetsägande ut. Må hända att Södertäljes ledningsmål kanske går att diskutera, pucken var mer eller mindre blockerad, men så uppfattade och dömde inte domarna och Måns Lindbäck kunde istället peeta in 1-0 bakom Axel brage.

Södertälje fick också ett tidigt mål i andra perioden, när Sebastian Dyk gjorde sitt tolfte mål för säsongen och 10 minuter senare satt 3-0 i nät när Ludwig Blomstrand hittade nätet. Wilde bröms reducerade för Leksand, men närmre än så kom man inte och ännu en förlust var ett faktum. Ljusglimten var väl dock då som sagt att Bröms nätade för andra matchen i rad, för det var även han som gjorde målet mot Pantern, men bland de övriga, äldre och mer etablerade spelarna, där är det väldigt blekt just nu...

Det var dock ett steg uppåt när Leksand gästade Västerås, men en tilltrasslad och rörig situation framför egen kasse gjorde ändå att Västerås var i ledningen med 1-0 efter den första perioden, en period som Johan Porsberger inte var nådig mot, jäklar så han sågade det egna lagets insats i Cmore's sändning!

"Det är en horribel period där de ser ut som världsmästare allihopa där ute, så det är förjävla dåligt. Vi har inget anfallsspel eller nånting, det finns
70 procent till att ta av", sa han då.

Det var också "Porsche" själv som ordnade kvitteringen några minuter in i andra perioden och för en stund såg det faktiskt ut som att matchen skulle tippa över till Leksands fördel, men icke. Två snabba baklängesmål inom loppet av 02:07 bäddade istället för Västeråssegern som det till slut blev. Fredrik Johansson gjorde 2-1 och Alexander Lindelöf gjorde 3-1.

Jesper Ollas reducerade med 13 minuter kvar att spela, men närmre än så kom man inte, Västerås höll undan och tog en riktigt stark, men helt rättvis, seger, vilken också innebär att man passerar Leksand i tabellen, båda två på 40 poäng, men VIK med bättre målskillnad, +11 mot +9.

det var dock inte bara Västerås som passerade Leksand i och med de här tre förlusterna, nej, både Karlskoga och Karlskrona passerar också och det som för några omgångar sedan såg ut att bli ett race mellan Oskarshamn, AIK och Leksand om de två första platserna, har nu blivit en ganska bekväm situation för IKO och AIK, men där bakom är det ett rejält getingbo där Karlskoga, Karlskrona, Västerås, Leksand och Modo är inom 6 poäng. Det är med andra ord viktiga poäng nu, varje poäng kan bli avgörande i längden och vi ska inte glömma att det kan gå fort åt andra hållet också, vi får trösta oss med det och fortsätta kämpa, för det kommer vända och det kommer släppa, frågan är bara när, för som det har sett ut nu under de senaste matcherna, då har det sett allt annat än bra ut...

Faktum är att på de fem senaste matcherna, Almtuna borta, Karlskrona hemma, Pantern hemma, Södertälje borta och Västerås borta, har Leksand bara mäktat med 3/15 poäng. Det är alltså 0,6 poäng/match. Med det snittet över 52 omgångar så hade man stannat på 31 poäng och högst troligt slutat tvärsist i serien. Det ser med andra ord inte alls bra ut just nu, men återigen, det kan vända lika snabbt igen.

Positivt är docck att Hugo Enock, som har haft en tryout nu under november, blir kvar säsongen ut. Samtidigt kan vi efter Västeråsmatchen adera Mattias karlsson till skadelistan, vilket så klart inte alls är bra.

Övriga resultat i de här tre omgångarna:
Leksand - Pantern 1-3
Karlskrona - Oskarshamn 0-2
AIK - Björklöven 2-1
Vita hästen - Karlskoga 1-4
Södertälje - Tingsryd 1-3
Västervik - Modo 3-2 str
Västerås - Almtuna 4-2

Södertälje - Leksand 3-1
AIK - Oskarshamn 2-0
Vita hästen - Karlskrona 2-5
Björklöven - Västerås 5-4
Västervik - Karlskoga 4-6
Tingsryd - Modo 4-3 SD
Almtuna - Pantern 5-4 str

Västerås - Leksand 3-2
Modo - Oskarshamn 3-2 str
Karlskrona - AIK 4-1
Almtuna - Tingsryd 4-3 str
Västervik - Pantern 3-5
Karlskoga - Björklöven 6-3
Södertälje - Vita hästen 3-2 str

Som ni ser så har inte Oskarshamn och AIK i toppen heller gått rent och det är väl det som känns mest typiskt, när Leksand nu har haft matcher där man, sett till laguppställningarna, borde ha vunnit, eller iaf haft lättare att ta poäng från jämfört med AIK's och Oskarshamns motstånd, då har man inte gjort det och därmed inte tagit chansen att knapra in poäng på lagen i toppen

Oskarshamn och Christoffer Rifalk höll visserligen nollan igen, vet inte för vilken gång i ordningen den här säsongen, när man slog Karlskrona med 2-0, men sedan förlorade man på hovet när Sam Marklund och Fredrik Weigel ordnade segern med varsitt mål inom loppet av 25 sekunder i andra perioden. Sedan blev det ytterligare en förlust för IKO, när Modo först tappade en 2-0-ledning till 2-2, men där Henrik Björklund och Johan Eriksson avgjorde på straffar för övikslaget. 4/9 poäng för Oskarshamn alltså.

För AIK är det 6/9 poäng, när man först slog Björklöven i en tät och jämn match med 2-1, därefter Oskarshamn med 2-0 i toppmötet och så nu senast 4-1-förlust mot Karlskrona, som verkligen öser på nu. Efter den där 0-2-förlusten mot Oskarshamn blev det två raka segrar, 5-2 borta mot Hästen och 4-1 mot AIK. Så både AIK och Karlskrona tar in litegrann på Oskarshamn, som dock fortfarande toppar tabellen med 49 poäng, samma som AIK och 6 poäng före Karlskoga, som nu är ny trea med sina 43 pinnar, efter 9/9 poäng här och inte mindre än sexton mål på tre matcher, alltså drygt fem mål i snitt/match. BIK är seriens just nu mest formstarka lag och här vann man först ganska klart i Norrköping, varefter man vände 2-0 och 4-1 till 4-6 i Västervik, under matchens sju sista minuter. Snacka om snöpligt för Västervik, som därefter åkte på ännu en tung förlust på hemmaplan mot Pantern. Karlskoga å sin sida, fortsatte på vinnarspåret när man slog Björklöven hemma i Nobelhallen med 6-3, efter att Löven kvitterat tre gånger om, både till 1-1, 2-2 och 3-3, men Karlskoga var ändå i ledningen efter den andra perioden, 4-3, och i tredje gjorde först Julius Persson 5-3 och Carl Berglund avslutade målskyttet med 6-3 i öppen kasse. Tungt för Löven, som ändå krigade på bra, men Björklöven är trots det också ett av seriens mest formstarka lag, för innan den här förlusten krigade man ner Västerås med 5-4, efter att VIK hämtat upp 3-0 och 4-1 till 4-4 i tredje perioden. Då såg det ut som att Västerås skulle vända på steken, för Björklöven darrade märkbart och ingenting talade egentligen för att Fredrik Andersson skulle göra 5-4 för Löven 03:07 från slutsignalen, men det gjorde han och Västerås fick åka tomhänta från Umeå, trots en stark insats.

Starka insatser har Tingsryd också stått för här på slutet. Först en stark trepoängare i Södertälje, sedan en straffseger mot Modo och sedan poäng även i Uppsala. 6/9 poäng har man alltså tagit här och det gör att man nu har lämnat jumboplatsen i serien och bara har 2 poäng upp till Västervik över sträcket. Vita hästen är ny jumbo med sina 20 poäng och "Strumpans" mannar har en del att fundera över och fila på där i Norrköping...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0