Tillbaka i gamla hjulspår, men ändå suddenseger mot Västerås

Nästa match i raden var hemma mot Västerås för Leksands del, ett Västerås som bekant är nykomling i serien efter en säsong, eller "sesse" i Hockeyettan, men som ju minst sagt hör hemma i Allsvenskan, inte minst med tanke på deras fans och publik i ABB arena, där det kan bli riktigt bra drag.

Dit får Leksand dock vänta lite innan man kommer den här säsongen, för nu gästade som sagt VIK Tegera och för andra fredagsmatchen i rad var det ganska bra med folk på plats. Mot Karlskrona veckan innan, när Leksand vann med 7-4, var det 5460 åskådare och nu var det 5304 åskådare. Två publiksiffror över 5000 alltså, mycket bra!

Matchen då?
Nja, den blev väl inte fullt lika sprakande som den mot Karlskrona och det blev betydligt mer tillknäppt här också jämfört med både matchen mot KHK och mot Almtuna. Samuel Ersson var stabil i bortakassen, räddade 36 skott, men till slut fick han ändå kapitulera när Linus Persson stänkte in avgörandet 02:39 in i förlängningen.

Dessförinnan hade Jesper Ollas spräckt sin målnolla för säsongen när han gav Leksand ledningen efter 19:38 i första perioden.

Anthon Eriksson kvitterade för Västerås i andra perioden och när Marcus Bergman gjorde 2-1 för bortalaget efter 08:24 i tredje perioden var det inte alls orättvist. Leksand var litegrann tillbaka i gamla hjulspår igen, inte alls sådär fräjdigt, fantasifullt och sprakande som de senaste matcherna. Därför var det ändå starkt att Anton Karlsson kunde göra 2-2 06:15 från slutet och där sedan Persson som sagt kunde sätta avgörandet i förlängningen.

Leksand hade som sagt inte spelat på en vecka, men de andra lagen hade spelat under onsdagen också och därför tar vi resultaten från både onsdagens och fredagens matcher här nedan, med onsdagen först:

Oskarshamn - Modo 5-2

Inget lag med 6 poäng på de här båda matcherna, men Björklöven och Karlskrona med 5/6 pinnar, samtidigt som Almtuna och Vita hästen tog 0/6 poäng och går väldigt tungt, särskilt Almtuna, som även innan de här matcherna gått tungt och  när man här då föll i bottenmötet mot Tingsryd var det inte alls bra för AIS...

Tingsryd ja, de såg ut att gå mot 3 poäng även mot Björklöven och hade man gjort det, då hade det nog varit sista spiken i kistan för Jocke Fagervall i Löven, med tanke på hur det har sett ut innan, men två sena mål, efter 16:18 och 19:47 i tredje perioden fixade Löven ändå en förlängning och väl där kunde man också plocka bonuspoängen, när Oskar Stål-Lyrenäs satte den avgörande straffen och där dennes namne, nämligen Oscar Masiello, tog Tingsryds sista straff.

Tingsryd fick dock som sagt revansch ett par dagar senare, när man slog Almtuna med 4-1. Även Björklöven fortsatte på vinnarspåret där och tvålade dit Karlskoga med 4-2. Ett Karlskoga som också förlorade mot Pantern två dagar tidigare. Pantern, som då på fredagen förlorade hemma mot Västervik med 4-3, efter att Västervik gått upp till 4-1, men där Pantern nästan åt sig ikapp i tredje perioden. Man nådde dock inte enda fram och den här gången blev det alltså förlust för Skånelaget.

Oskarshamn fortsatte dock att imponera och slog Modo hemma med klara 5-2. Ett Modo som upplevs ha tappat en del efter den fina starten av säsongen. Nu känns det verkligen som att man blandar och ger, för tre dagar innan förlusten i Oskarshamn vann man ju hemma mot Södertälje med 3-0 och Erik Hanses höll nollan, samtidigt som man sköt 50! skott framåt.

Även AIK upplevs ha tappat litegrann, för här blev det förlust mot Karlskrona med 4-3 efter straffar. Att man ens fick med sig någon poäng där ska man dock vara väldigt nöjda med, för Karlskrona hade 0-3 efter två spelade perioder, efter att Marcus Paulsson, Nick Pageau och Axel Sundberg nätat för KHK, de första två målen inom 02:27 i första perioden. Trots det hämtade AIK alltså ikapp till 3-3, efter att Jesper Frödén, Anton Holm och Eric Castonguay nätat för Gnaget. 1+1 på både Holm och Frödén där, 0+2 på tredjelänken i den kedjan, Fredrik Weigel. Justin Crandall satte i vilket fall senare den avgörande straffen för Karlskrona och jag tror fortfarande inte AIK har vunnit en straffläggning den här säsongen...