Svag förstaperiod fällde Leksand

Senast Leksand var i Karlskoga, i omgång 2, satt man kvar på bussen när matchen startade och BIK hade 2-0 redan efter 2 minuters spel.

Riktigt så illa var det inte nu, men precis som då gjorde de blåvita en riktigt dålig förstaperiod och den här gången blev det den direkta anledningen till att samtliga poäng stannade kvar i Karlskoga, för efter 11:02 satte Gustaf Thorell 1-0, 2-0 satte Mikael Eriksson efter 16:23 och 3-0 satt i nät bakom Jonas Arntzen efter 18:06. Inte Arntzens bästa period i karriären direkt, men samtidigt är det svårt att vakta båsdörren så många matcher i rad och sedan komma in och leverera på topp direkt. Vi såg det ju dock när han klev in mellan stolparna mot Oskarshamn ett antal omgångar tidigare, att han höll ihop det och matchen efter, mot Pantern, släppte han ju bara en puck förbi sig.

Här var det dock inget vidare och även om det var ett helt annat Leksand som kom ut på isen i andra perioden och både reducerade till 1-3 och 2-3 genom David Rundqvist och Jon Knuts, så räckte det inte hela vägen. Det borde kanske ha kommit även en kvittering där i andra perren, med tanke på vilket spelövertag leksingarna hade, men Henrik Lundberg räddade Karlskoga i i det läget och istället kunde Fredrik Forsberg, så klart, göra 4-2 efter 11:56 i tredje perioden och där var matchen körd.

Tungt så klart, men kontentan av det är väl att det inte går att göra en dålig period och två bra/helt okej, du måste vara på tå i 60 minuter för att plocka hem segern. Det var inte Leksand den här kvällen och då straffar det sig...

Oskarshamn - Västerås 2-0

Almtuna nollar Modo hemma i Greänbyhallen. Starkt av AIS och inte minst välbehövligt! Modo däremot, man halkar längre och längre ner och känns allmänt skakiga. Man vinner sina matcher, men blandar och ger väldigt mycket. Vissa matcher är kanon, andra långt under godkänd nivå.

Också Oskarshamn vann med 2-0 och jag vet inte vilken nolla i ordningen det redan var för Christoffer Rifalk. Han har verkligen tagit chansen den här säsongen. Han kom ju in under förra säsongen, IKO förlängde hans kontrakt över den här säsongen och nu tror jag han är klar för två eller tre säsonger till i klubben. Viktigt för Oskarshamn, som, om Rifalk kan hålla sig skadefri, har en av seriens bästa målvakter där.

Södertälje har stoppat sitt flöde av baklängesmål, även om man släppte tre mot Modo två omgångar tidigare och två mot Hästen i omgången innan denna. Det är ändå acceptabelt och här släppte man bara ett mål mot Pantern när Ludwig Blomstrands och Nikolai Meyers mål räckte för tre poäng och Alexander Sahlin gjorde en strålande match i kassen med 97,62%.

Björklöven fortsätter också på vinnarspåret och vann här mot Vita hästen med 4-3, efter att Hästen haft 0-1 efter första perioden, men där Löven vände med två snabba mål inom loppet av 12 sekunder. Hästen kvitterade igen, men när Marcus Eriksson fick matchstraff för en ful slashing gjorde Björklöven både 3-2 och 4-2 i det efterföljande powerplayet och det orkade Hästen aldrig hämta ikapp.