Karlsson och Karlsson räddade två pinnar för Leksand

Såg det trögt och tungt ut i Uppsala för Leksands del tre dagar tidigare så såg det inte direkt bättre ut här mot Karlskrona, åtminstone inte stundtals.

Det var drygt en månad sedan Leksand mötte Karlskrona också, även då på hemmaplan, och den gången vann Leksand med 7-4.

Så blev det inte här, men seger blev det på något märkligt sätt till slut ändå, trots att Karlskrona dominerade fullständigt under andra halvan av första perioden, då Marcus Paulsson kvitterade Leksands 1-0-ledning, som Linus Persson hade ordnat redan efter 04:50.

Efter KHK's kvitering tog man över fullständigt och 2-1 kom helt rättvist när man totalt sköt 18 skott på mål bara i första perioden!

Även i andra fortsatte man att ösa på och när Matt Carey, som förövrigt var en av planens klart hetaste spelare när han kom tillbaka till sin hemmaarena förra säsongen, stänkte in 3-1 för Karlskrona efter 19 sekunder kändes det inte som det skulle bli några poäng den här kvällen.

Men det blev det.

Nästa mål var så klart oerhört viktigt, 1-4 och KHK skulle kunna cruisa hem det där, 2-3 och det skulle vara match igen.

Det blev 2-3. Johan Porsberger hittade nätet bakom Robin johansson och bara 5 minuter senare skickade Mattias Karlsson in ett höstlöv till 3-3, vilket också var ställningen, både efter andra och tredje perioden, även om Leksand helt klart hade tagit tillbaka matchen efter sin kvittering och vann skotten med 11-3 i tredje perioden.

Några mål blev det dock inte och istället avgjordes matchen i förlängningen, där Anton Karlsson blev stor matchhjälte. Han och Valkvae kom två mot en, passningen mot Valkvae var solklar, men när Karlskronaspelaren skar av den vinkeln drog Anton istället Johansson i kassen och stänkte in 4-3 för Leksand på egen hand.

2 extremt viktiga poäng för Leksand och det var dessutom 2 poäng som jag inte trodde skulle inkasseras när Carey gjorde 3-1 för Karlskrona, men lite tur och hårt jobb bäddade ändå för den här vändningen.

Karlskoga - Almtuna 4-2

AIK gör ingen bländande insats här heller, men slår ändå Tingsryd borta med 3-1 och tar därmed in en pinne på Oskarshamn i toppen, som tappar en poäng hemma mot Hästen. Riktigt starkt av Hästen att få med sig en pinne från mörka Småland! Hästen hade faktiskt 0-1 en bit in i första perioden, men Oskarshamn vände på steken och såg ut att vara på väg mot ännu en trea, men Amil Krupic ville annat när han gjorde sitt första mål i Norrköpingslaget 03:26 från slutet. Det ledde fram till en lååång straffläggning, där joakim Hilding till slut kunde avgöra i den elfte! straffomgången och med straffläggningens tjugoandra straff, det ni!

Pantern förlorar återigen hemma och för andra matchen i rad blir man nollade. Först 0-3 mot Tingsryd och här 0-4 mot Modo, som mycket riktigt verkar ha fått luft under vingarna efter förra omgångens sena avgörande mot Vita hästen. Här höll Linus Lundin nollan och Johan Eriksson gjorde två kassar.

Västerås fortsätter att vinna, Samuel Ersson håller nollan, precis som ovan nämnda Lundin och Mattias Pettersson i Lövenkassen, som då håller sin andra nolla på lika många matcher. Totalt har han då räddat 50/50 skott. Snyggt!