Slutspelsserien, omgång 3

I 3:e omgången av Slutspelsserien hände det grejer i tabellen, för där gick det såhär:

AIK - Pantern 2-1
Almtuna - Södertälje 2-4
Björklöven - Oskarshamn 3-2 SD

Inför omgång 2 var det ju AIK som satt i förarsätet, men efter att man tappade ledningen 2 gånger om mot Södertälje och sedermera förlorade med 5-3 så svek publiken på Hovet i omgång 3, när det bara kom 2 715 åskådare. De tappra som letade sig dit fick i vilket fall se en AIK-seger, även om det inte var särskilt övertygande.

Eftersom att Björklöven och Oskarshamn tog poäng av varandra, när Löven till slut vann i sudden, efter att Alex Hutchings avgjort efter bara 01:55, så innebar det att tabellen såg ut såhär:

1, Björklöven 8p +4
2, AIK 8p 0
3, Oskarshamn 7p +5
4, Södertälje 6p +1
5, Almtuna 3p -5
6, Pantern 1p -5

Björklöven går alltså i och med bonuspoängen upp i ledningen och är i förarsätet med 2 omgångar kvar att spela. AIK hakar på, liksom Oskarshamn, som dock tappar 2 placeringar, och Södertälje, som alla 4 fortfarande kan ta hem serien. Däremot är Almtuna så gott som borta, eftersom att det är 6 poäng kvar att spela om och man är 5 poäng bakom Björklöven och AIK. Dessutom kommer båda dessa att mötas och ta poäng av varandra, så Almtuna är i praktiken också borta, precis som Pantern, som definitivt, även i teorin, är borta med 2 omgångar kvar att spela.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0