Next up, Slaget om Siljan 2.0!

3:e och helt avgörande matchen mellan Leksand och Oskarshamn spelades i lördags och med tanke på hur spelet hade sett ut i match 2 nere i Oskarshamn, att pressen verkligen låg på Leksand nu och att det verkligen var vinna eller försvinna, ja, då trodde jag faktiskt att Leksand skulle få det jobbigt.

Så blev det inte.

Tex williamsson klev in mellan stolparna, höll nollan, räddade IKO's alla 21 skott, samtidigt som Matt carey, Anton Öhman, Martin Karlsson och Oskar Lang såg till att Leksand kunde vinna matchen med klara 4-0 och skotten med 43-21.

Det var som natt och dag jämfört med torsdagens insats i match 2.

Det innebär alltså att Leksand nu är klara för ett nytt direktkval mot Mora, ett Slaget om Siljan 2.0!

Känslan inför det som komma skall är att det inte alls är lika nervöst och pressat som förra året. Den här segern mot IKO känns på något sätt som hindret för att ändå prestera en godkänd säsong, oavsett hur det går nu i kvalet. Visst, det är aldrig okej att förlora mot Mora, men just den mentala balansen tror jag är mer jämn nu i år jämfört med förra året. då låg i stort sett all press på Leksand och Mora bara körde. De hade allt att vinna, kom som en raket från Allsvenskan, krossade BIK i den Hockeyallsvenska finalen och sedan ångade man bara på mot Leksand.

En sådan säsong har inte Leksand haft nu, samtidigt som Mora också har haft en tyngre säsong i SHL, där man har dalat mer och mer ju längre serien har gått.

Så det mentala spelet tror jag definitivt är betydligt jämnare i år jämfört med förra året.

Nycklarna till att Leksand ska klara av det den här gången tror jag dels lite tråkigt är målvaktsspelet, dels förmågan att komma ihop som en grupp och verkligen dra åt samma håll, ungefär som man gjordre för 2 år sedan mot Modo och som Mora gjorde förra året.

målvaktsspelet är lite tråkigt att säga, för så är det alltid, men jag tror ändå det blir en väldigt avgörande faktor. Vi vet hur grym Christian Engstrand är när han spelar som bäst. På samma, eller ännu högre, nivå måste Robin Rahm och Tex Williamsson upp och nicka på om Leksand ska ha en chans i det här kvalet.

Symboliken i en lagmaskin som bara tuggar på tror jag också är enormt viktig. Det såg vi som sagt både för 2 år sedan med Leksand mot Mora, och förra året, när Mora gjorde detsamma mot Leksand. Alla jobbar tillsammans, alla tror verkligen på det man ska göra och förhoppningsvis kan den här segern med 4-0 över IKO göra att den lagsammanhållningen och "en för alla, alla för en" kan komma ihop sig ännu mer, för spetsen och de individuella skillsen finns definitivt i Leksand, det gäller bara att få ut det också.

Dessutom tror jag matchen som spelas nu ikväll, faktiskt just nu, match 1 i bäst av 7, blir extremt viktig. seglar Mora ifrån och vinner lätt där, då finns det risk för att den här serien blir kortare än vi hade tänkt och hoppats på, men om Leksand kan stå upp och kanske t.o.m. vinna, vilket man ju hursomhelst måste göra uppe i Mora, då kan det här bli riktigt intressant...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0