En tredje och helt avgörande match väntar på lördag

2:a matchen i bäst av 3 mellan Leksand och Oskarshamn. Leksand hade ju 1-0 i matcher efter Daniel Piettas avgörande i 4:e perioden härom dagen. Man behövde alltså "bara" vinna här så skulle det bli ett nytt Daladerby i direktkvalet.

Det var dock en jämn inlednning av matchen, mycket känslor, taggade spelare och varsin utvisning för för många spelare på isen och både spel 5 mot 4, 4 mot 5 och 4 mot 4.

Mål skulle det dock bli och det var Oskarshamn som gjorde dem. Först 1-0 genom Jonas Engström och sedan 2-0 av samme Engström bara ett par minuter senare och vips så var det en ordentlig uppförsbacke för Leksand, för det var också 2-0 efter den 1:a perioden, som väl rent spelmässigt ändå får sägas gick till hemmalaget och därför var ledningen inte heller helt orättvis, även om Leksand gott kunde ha haft en reducering också.

Nästa mål kändes väldigt viktigt och tyvärr var det Oskarshamn som gjorde det också. Lucas Elvenes åkte först ut för en slashing och bara minuter efter att han kommit in på isen igen stänkte han in 3-0 för IKO och det fanns absolut ingenting som talade för Leksand...

Andra halvan av perioden blev lite jämnare, precis som inledningen av 3:e, men det var få avblåsningar och klockan rullade oroväckande snabbt för Leksands del, som inte heller fick hål på Christoffer Rifalk.

Emil Bemström fick till slut hål på Rifalk och reducerade till 3-1, men då återstod det bara 6 minuter. Det gjorde dock att det ändå blev lite nerv i det hela, men man gav det iaf en chans och tryckte på för ytterligare en reducering, men när Patrick McNally drog på sig en utvisning med 17:50 på klockan, då var det ridå ner och det kommer därmed att bli en 3:e och helt avgörande match i Tegera på lördag.

Leksand har visserligen hemmaplan då, men jag är långt ifrån säker på att Leksand kommer att klara det. Pressen kommer vara enorm på leksingarna, IKO kan spela helt utan press, även om det står 1-1 i matcher. Oskarshamn tycker bara det här är kul, det är en bonus på säsongen, lite som Leksand gjorde mot Modo för 2 säsonger sedan, så jag vetitusan om jag inte tror mer på Oskarshamn än på Leksand på lördag, trots att Leksand har hemmaplan. Vinner Oskarshamn så är det en galen bonus. Förlorar dem så har de ändå gjort en grym säsong. Förlorar Leksand är det en rejäl floppstämpel över det här. Vinner man, då är det ungefär som man hade förväntat sig. Så det finns klart fog för oro och jag är som sagt långt ifrån säker på att Leksand kommer fixa det här. Jag hoppas av hela mitt hjärta, men hur det faktiskt går, det får vi se på lördag kväll...