Wallins tröja upp i taket och Rögle blöder

Igår hissades Rickard Wallins tröja #51 upp i taket på Löfbergs arena. det ska ha varit en häftig inramning och när jag såg klipp på Facebook från det hela så gav det rysningar. Wow, det är så mäktigt och tänk att få sin tröja hissad sådär, det måste vara otroligt häftigt!

Det var fullsatt i arenan för 1:a gången sedan premiären förra året och Wallin själv blev rörd till tårar. Han sa själv att hans karriär slutar här och nu, inte i den där kvartsfinalen uppe i luleå som de förlorade. FBK har betytt så extremt mycket för honom och hans 542 matcher i högstaligan har gett avtryck i svensk hockey. Hans 4 SM-guld med Färjestad och hans avgörande fram till 4-3 i den där heelt galna game 7 mellan Färjestad och HV71 år 2006, när Färjestad vände till vinst och avancemang till SM-final under matchens sista minut, det är galet och fortfarande något jag minns helt klart. Ingen fattade riktigt vad som hände. HV såg ut att gå mot finalspel, men så gör FBK 2 mål på dryga minuten precis i slutet av matchen. Det går knappt att förstå och det var en vändning som ju sedermera ledde fram till guld för Färjestad, Wallins 2:a. 2002, 2006, 2009 och 2011.

Hoppar vi vidare till rubrikens andra syfte och till något betydligt dystrare så börjar det kanske ändå bli läge för kris i Ängelholm, redan nu.

Alen Bibic var förbannad efter 2:a perioden uppe i Mora, hans ögon var helt svarta, men det blev ändå inte bättre i den matchen och det blev det inte heller i hemmapremiären mot Skellefteå igår. Maken till mardrömsstart får man leta efter. Skellefteå fullständigt körde över Rögle. Kedjan med Jocke Lindström, Per Lindholm och Oscar Möller var inne på 2 av de 4! mål som Skellefteå gjorde bara i den 1:a perioden. 36 sekunder av matchen tog det innan Emil Kruses nolla var spräckt. Sedan hade han släppt 3 puckar till förbi sig innan det ens hade gått 11 minuter.

i 2:a perioden klev just de som måste kliva fram för rögle fram, nämligen Bryan Lerg och Juhamatti Altonen. de reducerade fram till 1-4, men Skellefteå gjorde ändå 2 mål till innan perioden var över och vann till slut med 7-2.

Att släppa in 17 mål på 3 matcher håller givetvis inte. Rögle måste stoppa blödningen och det är snart. Jag ska absolut inte säga att det är Emil Kruses fel, vissa puckar skulle han kanske ha tagit, men i stort handlar det väl om hela Rögle som måste gå tillbaka till grunderna och hitta sitt spel, för det finns definitivt inte där nu. Det finns ingen trygghet alls, men det är inte så konstigt när man har släppt in så mycket bakåt, men något måste man göra. Nu har man Malmö hemma i ett nytt Skånederby nästa lördag och då vill det till andra takter än det man visade upp igår. Inte det lättaste motståndet direkt, för Malmö känns väldigt tunga och igår vann man på nytt stort hemma i Malmö arena, 5-1 mot Brynäs. Så det blir en hård nöt att knäcka för Rögle, men nu har man en vecka på sig att slipa på det här, så får vi se hur det ser ut nästa lördag.

Alla resultat från omgång 3:
Färjestad - Frölunda 7-4
Rögle - Skellefteå 2-7
Malmö - Brynäs 5-1
Karlskrona - Mora 3-0
Luleå - Djurgården 2-1 str
HV71 - Linköping 0-2
Växjö - Örebro 2-1

Inget lag har full poäng efter 3 spelade matcher. Färjestad toppar tabellen på 8 poäng och +7 i målskillnad. Man följs av Malmö och Växjö på 7 poäng.

I botten har vi Rögle, som är enda laget utan poäng såhär långt, och så fjolårsfinalisten Brynäs, som bara har mäktat med 1 poäng under de här 3 matcherna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0