Tredje bortasegern i den här serien...

Dags för rond 3 i detta direktkval mellan Leksand och Mora. Det var 1-1 i matcher inför kvällen och här fick Leksand en kanonstart när Mora drog på sig 2 tidiga utvisningar och således 2 tidiga powerplay för Leksands del. Tyvärr lyckades man inte utnytja den chansen, eller chanserna, och istället, som det brukar vara när ett lag inte lyckas utnnytja sina lägen, så var det Mora som kunde göra 0-1 efter 06:32.

Därefter var det också Moras tur att få chansen i powerplay, när Tobbe Forsberg åkte ut 2 minuter för en tripping, men i det efterföljande powerpllayet var Jacob Nilsson lite för het och drog på sig ett matchstraff för checking to the head och äntligen, efter att Forsberg kommit in på isen igen, satt till slut kvitteringen i nät bakom Christian Engstrand i Morakassen. Johan Porsberger, assisterad av Mattias Ritola.

Leksand fick en chans till i powerplay innan perioden var över, men utan resultat och det var 1-1 efter den 1:a perioden, trots 3 powerplay + det där matchstraffet på Jacob Nilsson, så nästan 10 minuter i spel 5 mot 4 för Leksands del. Då bör man trycka dit fler än en kasse, men som sagt, PP har definitivt inte varit Leksands grej under säsongen.

I 2:a perioden var det Mora som inledde bäst och tryckte ner leksingarna mer i egen zon än vad man gjorde i 1:a perioden och till slut gav det också utdelning. Efter 04:22 drog Kevin Goumas till direkt och Atte Engren hann inte med på det skottet och Mora var åter i ledningen.

Efter målet bedarrade deras övertag litegrann och det var istället Leksand som skapade några halvchanser och hade ett litet spelövertag, men det var fortsatt jämnt där ute och känslan var att nästa mål skulle bli väldigt viktigt. 1-3 för Mora och uppförsbacken skulle bli brant för Leksand, 2-2 och matchen skulle kanske väga över lite till Leksand igen. 2-2 var också väldigt nära när jon Knuts kom helt ren mot Engstrand, men då gjorde han en dubbelräddning.

Istället blev det 1-3, i boxplay. Aj, aj, aj. Sådant får ju bara inte hända. Matt Bailey pricksköt in den i Engrens ena kryss efter att Leksand slarvat i powerplayspelet...

Uppförsbacken var därmed väldigt brant för Leksands del efter 2 spelade perioder och nu behövde man ett tidigt mål i 3:e perioden, annars skulle nog det här bli väldigt tufft...

Det fick man tyvärr inte och tiden rullade på väldigt snabbt för Leksands del. Det gjorde inte saken bättre att man åkte på en utvisning och då satt 4-1 i nät bakom Engren och så var den matchen körd.

mora gjorde sedan 2 mål i öppen kasse och vann med 6-1. Borta. Det är inte bra. Inte bra alls...

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga.
Det var en klart bättre insats än i match 1, men man tar ändå inte chansen. Här hade man 1-1 i matcher, man hade tagit tillbaka hemmaplansfördelen och man hade chans att ta komandot i den här matchserien. Då blir det såhär och Leksand har fortsatt enormt svårt att få dit puckarna. Man får flera powerplay på rad i 1:a perioden, lyckas visserligen hänga en kasse, men med så många utvisningar med sig bör man göra fler än ett mål.
Att släppa in ett mål i boxplay är dessutom helt oacceptabelt i det här läget och när Mora får powerplay ser det så enkelt ut jämfört med Leksands.

Det här var matchen där Leksand skulle ta komandot över den här matchserien, jag kände mig förvånansvärt lugn tidigare under dagen och 2-1 i matcher här och man hade nog kunnat spelat relativt avslappnat på tisdag. Nu lär det inte bli så. Man måste i princip vinna på tisdag, för 3-1 i matcher för Mora där och jag tror loppet är kört för Leksand, men frågan är ändå hur det kunde bli såhär idag? Känslan var väldigt bra innan och jag trodde verkligen att den där segern i fredags skulle betyda mer än just 1-1 i matcher. Nu verkade den inte alls ha gjort det, tyvärr. Det här var kort sagt inte bra. Inte bra alls...

Resultat:
Leksand - Mora 1-6

Totalt:
Leksand - Mora 1-2 i matcher

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0