Matchboll för Mora...

Dags för rond 4 mellan Leksand och Mora. Mora hade som bekant 2-1 i matcher och känslan var att Leksand behövde en seger här för att ha en chans i den här matchserien. Visst, det är inte över förrän det är över, men 1-3 i matcher kändes väldigt, väldigt tungt. 2-2 skulle å andra sidan göra det här vidöppet igen.

Precis som tidigare matcher var det en oerhört intensiv och het historia. Mora fick med sig en utvisning efter några minuter, en utvisning som Leksand klarade av och därefter fick Leksand med sig en straff, när Sondre Olden slet sig loss och fick ett slag över klubban. Ritola tog hand om straffslaget, men missade, tyvärr. Ett jätteläge för Leksand alltså, men inget mål.

Leksand hade dock inlett matchen på ett bättre sätt än vad man hade gjort i de 2 senaste matcherna, det kändes lugnare på något sätt, så det fanns positiva intentioner ändå.

Det var dock 0-0 efter den 1:a perioden, en ganska jämn period, där Mora hade 2 powerplay och Leksand en straff, men alltså inga mål.

2:a perioden var inte lika intensiv som den 1:a. Det var mer chansningar och många avblåsningar för offside och liknande, men ledningsmålet skulle ändå komma och det var på en spelvändning, efter att leksing skjutit rakt på en Moraspelare, som vände och kom fri mot Engren. Engren räddade första skottet, men returen hade han ingen chans på och tyvärr var det 1-0 för Mora, det där så extremt viktiga förstamålet.

Nu var det upp till Leksand att vända på steken. det hade inget lag gjort i någon av de 3 tidigare matcherna. Det lag som har gjort det 1:a målet har också vunnit matchen, men det var långt kvar att vinka på för Leksands del, över halva matchen.

Leksand fick chansen i lagets 1:a powerplay strax efter Moras ledningsmål, men lyckades inte få in pucken och istället kunde Mora göra 2-0 14 sekunder efter att man blivit fulltaliga och det såg ut lite som det har gjort i de tidigare matcherna också. Hamnar Leksand i underläge, då har man förtvivlat svårt att få bitarna att kugga i. Precis så var det nu också, men man fick ändå in den där ack så viktiga reduceringen relativt snart efter Moras 2-0. Johan Olofsson tryckte dit den bakom engstrand efter ganska exakt halva matchen, 09:55 på klockan.

Det var lite av proppen ur här i 2:a perioden, för efter 12:54 spelvände Mora igen och Matt Bailey gjorde 3-1 för Mora, efter att Leksand haft en bra sekvens efter reduceringen, utan utdelning.

Nu ville nog Leksand mest att 2:a perioden skulle vara över, för nu hade Mora tagit över ganska klart igen, också det precis som i tidigare matcher. Det hänger väl ihop med det jag nämnde tidigare, att när Leksand hamnar i underläge blir det inget bra och Mora gör det väldigt bra när man är i ledning.

Nästa mål var tvunget att bli Leksands, för 4-1 här skulle definitivt stänga matchen, med tanke på hur svårt leksingarna har att göra mål.

Leksand behövde ett snabbt mål i 3:e perioden, men det fick man inte den här gången heller. Man fortsätter att ha förtvivlat jävla svårt att få in den där gummibiten i nät. Matchen i sig var mycket bättre än match 1 och 3, men som sagt, man sätter inte dit sina chanser, samtidigt som Mora är rugigt effektiva.

Här fick Mora istället ett powerplay och då small det igen. 4-1 för Mora...

4-1 blev också slutresultatet, trots att Leksand fick med sig en utvisning med knappt 5 minuter kvar att spela. Då plockade man Engren och spelade 6 mot 4, men fick ändå inte någon utdelning.

Vad ska jag ens säga?
Spelet i stort var bättre här. Leksand var med från början och hade ett bättre tempo redan från sstart, men man fick ingen utdelning och fortsätter att ha fruktansvärda problem med målskyttet. På 4 matcher har man nu mäktat med 6 mål. Det håller givetvis inte. Ja, förutom mot Modo förra året då. Då hade man gjort 4 mål på 4 matcher, men då hade man också, smått otroligt, vunnit 2 av dem.

Här skapar man chanser, men sätter inte dit dem, samtidigt som Engstrand är precis en sådan målvakt man vill ha i ett kval som det här, precis som Honken var i KHK förra året och som Lindbäck är i Rögle nu. Jag tycker inte alls att Leksand har en sådan trygg målvakt och nästa match vill jag se Haukeland mellan stolparna, för, vad har man att förlora nu? Haukeland var dessutom med förra året och han har en tendens att kliva in och vara monsterbra sådär när han får chansen. Så hade jag tagit ut laget här ikväll, då hade ja redan här ställt Haukeland i mål. Jag vet inte om han hade tagit något av Moras mål, men deras kontringar måste Leksand få stopp på på torsdag, annars lär förnedringen vara total och Mora tar SHL-platsen i vår hemmaborg. Det är tyvärr den bistra sanningen att de kan göra nu, för nu har Mora 3-1 i matcher och Leksand måste alltså vinna 3 raka för att inte åka ur SHL i år, igen. Klart det går, men då ska det till något radikalt skulle jag säga. Tittar man på hur det har sett ut hittills så finns det inget som tyder på det. Inget. Man kanske kan knipa matchen på torsdag, för då är det verkligen all in, det finns fan inget mer att förlora eller vara rädd för, snäppet sämre än det här så öppnas falluckan till Allsvenskan, så då kan man lika gärna gå ut och bara köra på torsdag och iaf ge det en chans, men att leksand ska ta 3 raka här, nej, det har jag väldigt, väldigt svårt att tro...