Bottennapp mot Djurgården

Näst sista grundseriematchen för SHL säsongen 2016/17 spelades i tisdags och då gästade Djurgården Tegera arena. I premiären i höstas var det ju också DIF som stod för motståndet och då vann man med 5-2.

1:a perioden blev relativt jämn sett till skotten, djurgården vann den med 12-10, men målmässigt var det Djurgården som var överlägsna. Mikael alén satte 0-1 redan efter 02:52. Sedan satte Linus Hultström och Matt Anderson 0-2 och 0-3 inom loppet av 48 sekunder i mitten av perioden och det var också ställningen efter den 1:a perren.

I 2:a var Djurgården ännu mer överlägsna, vann skotten med 11-4 och ökade också på ledningen till 4-0. Leksand hade ingenting. Absolut ingenting. Det såg nattsvart ut och det skulle till något radikalt om man skulle skapa något slags nerv i det här i 3:e.

Så blev det inte. Djurgården var ännu mer överlägsna, vann skotten med 18-3 och hade då totalt 41-17 i skott sett över hela matchen och leksand fortsatte att skapa just ingenting. Det var ingenting som stämde och det kan ha varit en av säsongens sämsta insatser av de blåvita. Djurgården ökade också på till 0-5, vilket också blev slutresultatet.

Nej, det var inte mycket som stämde här.
Bara att glömma den här matchen och blicka framåt.
En sak är dock säker, spelar man såhär i ett kommande kval, då blir det ingen rolig historia...

tisdagens 7 resultat:
Leksand - Djurgården 0-5
Rögle - Örebro 5-1
Brynäs - Karlskrona 5-2
HV71 - Luleå 6-0
Skellefteå - Frölunda 2-1
Växjö - Linköping 2-3
Malmö - Färjestad 2-5

Rögle vann övertygande mot örebro med hela 5-1, hade 3-0 redan efter 1:a perioden, vilket också stod sig efter 2:a. Sedan ökade Alen Bibic och david Åslin på till 4-0 och 5-0 innan Örebro kunde reducera med 01:41 kvar att spela. Därmed är bottenstriden också avgjord. Leksand är 4 poäng bakom Rögle, så Leksand blir sist och kommer att få möta vinnaren i den Allsvenska finalen, och Rögle kommer att få möta förloraren i den Allsvenska finalen/vinnaren av Slutspelsserien.

Däremot lever sträckstriderna i högsta grad kring både kvartsfinalsträcket och playinsträcket. Skellefteå är fortfarande 1 poäng före Färjestad, efter en stark seger mot Frölunda, där Jocke Lindströms 2-0-mål 03:33 in i 3:e perioden blev avgörande, men färjestad vann också, borta mot Malmö, och därför blir det helt avgörande i sista omgången för vilket lag av de båda som går direkt till kvartsfinal och vilket som får spela playin. Färjestad möter ett glödhett HV borta och Skellefteå tar emot Djurgården. Ett jurgården som äntligen, efter 7 sorger och 8 bedrövelser, har tagit sig upp på slutspelsplats, efter 5-0-segern här mot Leksand, samtidigt som Karlskrona föll med 5-2 i Gävle och Luleå fick storstryk i Jönköping med hela 6-0. Det gör att Djurgården nu är uppe på 9:e plats med 68 poäng. Luleå är fortfarande över sträcket med 67 och KHK har till slut ramlat ner under sträcket med sina 65 pinnar. Djurgården har med andra ord nästan säkrat playinplatsen. Enda sättet man kan missa på är om man förlorar mot Skellefteå i sista omgången, samtidigt som luleå slår Rögle och Karlskrona slår Örebro hemma. Ingen omöjlihet att det blir så, för varken ÖHK eller RBK har ju något att spela för. det har däremot Skellefteå, som kämpar för att behålla sin 6:e plats över sträcket. så ja, nog lär det bli spännande i sista omgången alltid, mer spännande än på flera år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0