Toppstriden i Allsvenskan är på väg att avgöras redan nu...

Toppstriden i Hockeyallsvenskan är på mycket god väg att avgöras redan nu, för i onsdags vann både Bofors och Mora igen. Bofors slog Björklöven med 4-2, efter att Cal Persson både gjort sitt 18:e och 19:e mål för säsongen. Mora slog Tingsryd, som ju är närmsta lag bakom de 2 i toppen. Snacka om en viktig match. Hade Tingsryd vunnit hade man varit 5 poäng bakom Mora. Nu är man 11 poäng bakom, men är fortfarande närmst jagande lag. Så det har bildats en ganska ordentlig lucka mellan Mora och Tingsryd nu och de båda där i toppen är på väldigt god väg mot en Allsvensk final.

Almtuna - AIK 2-3

Bakom Tingsryd smyger Pantern med väldigt bra. Här tog man 3 nya poäng när Västervik besegrades med 3-4. Jonas Fransson hade ingen lyckad afton och släppte in 2/6 skott i 1:a perioden, vilket gjorde att Ludvig Engsund fick kliva in mellan stolparna, men några minuter senare utökade Martin Jahnols ändå till 3-0 för Pantern. Det såg ut att bli en lätt seger, men Västervik reducerade innan den 2:a perioden var över och i 3:e både reducerade och kvitterade man. Det skulle dock ändå inte bli några poäng, för med knappt 3 minuter kvar gjorde Kim Johansson 3-4 för Pantern. Tungt, tungt för Västervik, men desto bättre för Pantern, som passerar just Västervik i tabellen och faktiskt är uppe på samma poäng som Tingsryd.

I sträckstriden kring 8:e plats vann Modo igen och man är på god väg att lämna sträckstriden bakom sig. Man har nu 3 poäng ner till Oskarshamn på 9:e plats och 4 poäng upp till Timrå på 6:e plats och i och med segern här passerar man just Hästen i tabellen.

Vita hästen nollade, Almtuna nollade och Björklöven nollade. De stora vinnarna där i sträckstriden var därmed Modo och AIK, som tog en mycket efterlängtad trepoängare i Uppsala. Almtuna är dock fortfarande före AIK, men bara med bättre målskillnad. AIK passerar iaf Björklöven, som nu återigen är närmsta lag över sträcket och eftersom att Södertälje slog Timrå i måndags så är man bara 6 poäng bakom Löven och så tog Västerås 2 grymt viktiga poäng när man straffbesegrade Oskarshamn med 2-1. Därmed är man 8 poäng bakom Björklöven. 8 poäng är mycket, men det är 18 matcher kvar att vinka på för gurkorna.