Västerås tillbaka över sträcket igen

Visst kunde Västerås återta platsen över sträcket igen, efter att Björklöven kravlat över detsamma när man slog Tingsryd borta med 1-2 dagen innan. Här var det Västerås som gjorde en riktigt bra match. Bofors dominerade fullständigt sett till skotten, men det var ändå Västerås som hade 2-0 efter den 1:a perioden, trots bara 3 skott på mål. Man ökade sedan på till 3-0 i den 2:a perioden, innan Bofors kunde reducera, men Västerås stod emot, ökade på till 4-1 innan perioden var slut och trots en rejäl forsering i 3:e perioden från Bofors sida så räckte det inte hela vägen fram, trots att man vann skotten med 21-2, bara i 3:e perioden! En fenomenal insats av Henrik Lundberg i mål med andra ord!

Torsdagens och fredagens 5 resultat:
Västerås - Bofors 4-3
Björklöven - AIK 0-2
Oskarshamn - Vita hästen 2-3 SD
Almtuna - Mora 1-5
Västervik - södertälje 3-1

Björklöven hade ju då chansen att ändå gå förbi VIK igen, men det lyckades man inte med. AIK tog 3:e raka segern, vilket är deras längsta svit den här säsongen, och man är då dessutom över slutspelsseriesträcket för 1:a gången på kanske hela säsongen. Man har dock hela 3 matcher mer spelade än Oskarshamn som jagar närmst bakom, bara 2 poäng efter. så IKO har alla möjligheter i världen att pasera AIK igen. Här hämtade man ju exempelvis upp 0-2 efter 2 spelade perioder till förlängning och 2-2 mot Vita hästen, även om Hästen sedan kunde ta bonuspoängen. Det räcker dock inte för Hästen ändå, som trots det är kvar på 11:e plats.

Mora befäster serieledningen ytterligare, när man vände 0-1 till 5-1 mot Almtuna. Starkt jobbat av Mora och som det ser ut nu ser jag ingenting som stoppar Mora från att vinna serien i år. Man är 10 poäng före Bofors och då har BIK 11 matcher kvar att spela, Mora har 10 kvar. Det lär man inte tappa, det har jag väldigt svårt att se.

Jag har också väldigt svårt att se att Södertälje ska klara av att undvika kval. Man är nu 12 poäng bakom Västerås över sträcket. SSK har 10 matcher kvar att spela, 2 mindre än vad Västerås har kvar, så nej, det lär högst troligt bli kval för Södertäljes del.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0