Leksand firar nyår som tvåa

Leksand har spelat två matcher här i mellandagarna och det blev seger med 3-1 uppe i Övik och vinst med 2-0 hemma mot Hästen. 
 
Matchen i Övik stod 1-1 tills det bara återstod några sekunder. Det speglade kanske inte matchbilden, eftersom att läxan egentligen var bättre än Modo, men man lyckades inte sätta dit sina chanser.
 
Tills det bara återstod 13 sekunder och matchen såg ut att gå mot förlängning. 
Då klev han fram, killen som på inget sätt har varit dålig sedan han värvades, men som inte har fått poängen att trilla in. Nu gjorde han 2-1 för Leksand, Matt Carey!
 
En väldigy tung och skön seger!
I en lång grundserie är det vinster som den här som sitter lite extra skönt måste jag säga. 
 
Sedan väntade då årets sista match, hemma mot Vita hästen, och där höll han sig framme igen, Matt Carey, när han gjorde 1-0 för Leksand i powerplay efter drygt 4 minuters spel. 
 
Leksand radade sedan upp målchanser under matchen, medan Hästen stack upp och skapade farligheter lite då och då, men det stod ändå bara 1-0 tills Hästen plockade Pontus Sjögren. Då kunde Martin Grönberg sätta 2-0 och segern var ett faktum, inför fullsatta läktare i Tegera arena, 7650 åskådare. 
 
Tror det var andra gången den här säsongen som det var fullsatt, och den här segern såg också ut att räcka  för att ta över serieledningen och fira nyår som serieledare, men så blev det inte.
Timrå hade tur när man mötte AIK hemma och tillslut kunde vinna med 3-2 för läggning, efter att AIK fått två mål bortdömda under ordinarie matchtid. Dels hade man 2-1 och såg ut att utöka till 3-1, men det dömdes bort och istället gjorde Timrå 2-2. Därefter fick man också ett 3-2-mål bortdömt och matchen kunde därför alltså gå till förlängning, där Timrå istället tog med sig bonuspoängen. 
 
Det var en poäng som gör att Timrå och Leksand nu står på samma poäng, 57, men där Timrå ändå toppar tabellen i kraft av bättre målskillnad. 
 
I övrigt fortsätter Almtuna att vinna hakar på de båda i toppen. AIS skuggar på 55 poäng. 
 
För Oskarshamn ser det betydligt tyngre ut just nu. 0-8-förlusten mot Pantern innan jul följdes upp med 1-7-förlust i Uppsala och 3-5-förlust hemma i årets sista match. Man läcker som ett såll bakåt och plötsligt är det  11 poäng upp till Leksand och Timrå.
 
Slutligen kan konstateras att Troja fortsätter att göra det bra mot storlagen. 6-0 tvålade man dit Södertälje med häromdgen, men trots det är man fortfarande kvar under det nedre sträcket. 
 
Det här var mitt första blogginlägg någonsin från mobilen, men jag hoppas det ser någorlunda bra och läsbart ut!
 
Med det sagt vill jag önska er alla ett riktigt gott nytt år!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0