Västervik fortsätter att övertyga

Innan förra säsongen tvivlade jag starkt på att en nykomling kunde hålla hela säsongen. Tidigare hade vi set lag som Karlskrona och Vita hästen imponera stort till en början när de kom upp som relativt nya nykomlingar i serien, men sedan föll man tillbaka lite mot slutet av säsongen, orkade inte hålla i det hela vägen, men Tingsryd motbevisade alla förra säsongen, höll i hela säsongen och slutade 2:a i serien, precis bakom AIK, som man sedan också föll knappt mot i den Allsvenska finalen. Nu är frågan hur Västervik kommer att stå sig, för faktum är att man efter 5 omgångar fortfarande parkerar i toppen av tabellen och ligger 2:a med 12 poäng, 2 bakom Timrå som leder, men då har Timrå 1 match mer spelad. Vinner Västervik sin 6:e match kan man då alltså toppa serien efter 6 spelade omgångar. Förlorar man kan å andra sidan både Tingsryd, AIK, Vita hästen och Oskarshamn gå förbi. Så det är jämnt där uppe i toppen, men igår imponerade Västervik storslaget när man slog Björklöven uppe i T3 center med klara 4-0. Jörgen Garterud gjorde både 0-1 och 0-2 innan det ens hade gått 5 minuter. Snacka om smakstart för Västervik och en mardrömsstart för Löven. Viktor Öhman gjorde 0-3 i 2:a perioden och Joacim Hedblad satte spiken i kistan med 0-4 6 minuter från slutet i 3:e perioden. Ruskigt stabilt av Västervik och Jonas Fransson, där har man nog fått en riktig jackpot. Han lär rädda många poäng åt klubben i vinter, särskilt om han fortsätter att spela på samma nivå som han har inlett säsongen på.

Gårdagens alla Allsvenska ressultat:
Björklöven - Västervik 0-4
Tingsryd - Bofors 2-0
Timrå - Oskarshamn 3-0
Pantern - Almtuna 2-1
Södertälje - Vita hästen 1-4
Västerås - Mora 3-5

Oskarshamn inledde ju serien med 3 raka vinster, men nu har Fredrik Söderströms gäng förlorat 2 raka och här var det inget snack om saken. Timrå var bättre. Eller ja, Johan Matsson var hetare än vad Wictor Ragnewall var. Matsson höll nollan och det gjorde också Niklas Rubin i Tingsrydskassen i en match där BIK faktiskt hade ett ganska ordentligt skottövertag och vann skotten med 36-24. Emil Kruses enda insläppta mål och Niklas Enbergs mål i öppen kasse räckte dock för att Tingsryd skulle få med sig alla 3 poängen.

Västerås fortsätter att gå riktigt tungt och man är fortfarande kvar under det nedre kvalsträcket med sin enda inspelade poäng på 5 matcher. Över sträcket ligger Modo, men då har Modo 1 match mindre spelad. Den spelar man ikväll, borta mot AIK. Igår blev det i vilket fall tungt för VIK, som dock vände 0-2 till 3-2, men Mora vände tillbaka på steken och Kevin Gagné gjorde 3-4 med 11 minuter kvar att spela och så satte Jacob Nilsson spiken i kistan med 3-5 i öppen kasse.

I Södertälje stod det länge 0-0, men i slutet av 2:a perioden spräckte Hästen målnollan, när Anton Blomberg satte 0-1 01:58 från paus och Gustaf Fransén 0-2 bara 16 sekunder senare. Södertälje pressade i den 3:e perioden, plockade ut målvakten Sahlin och fick till en utvisning på Kruise Reddick i Hästen. Sahlin in mellan stolparna igen och i powerplay fick man faktiskt in en reducering med 3 minuter kvar att spela och det blev riktigt spännande, men Hästen klarade pressen och satte 1-3 bara 15 sekunder senare och sedan också 1-4 i öppen kasse och tog med sig alla 3 poängen hem till Norrköping.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0