Ny torsk för Västerås

Det är anmärkningsvärt att notera att Almtuna bara har släppt in 5 mål på 4 matcher, men ändå har förlorat 2 matchher. Det är lite som modo i matchserien mot Leksand, men i fredags blev det ny seger för Almtuna, när man slog Västerås med 2-0, efter mål av Ludvig Blomstrand och Erik norin. Det räckte för 3 poäng och var samtidigt Västerås 4:e raka förlust och man är fortfarande sist på 14:e plats med sin enda inspelade poäng, samma som Björklöven, som är näst sist. VIK har dock bara gjort 4 mål på lika många matcher. Jämför det med AIK, som har gjort 16 mål. Visserligen på 5 matcher, men ändå. hur det gick för AIK i helgen ser ni här nedan.

Helgens samtliga resultat:
Almtuna - Västerås 2-0
timrå - Pantern 7-1
Västervik - Mora 7-5
Björklöven - Södertälje 5-6 str
AIK - Timrå 3-1

Timrå krossar alltså först Pantern med hela 7-1 hemma i NHK arena, som Timrå isstadion/E.on arena, numera heter. Redan efter 01:06 gav Jonathan Dahlen hemmalaget ledningen, men sedan dröjde det enda till 38 sekunder in i 2:a perioden innan andreas Stene ökade på till 2-0 och Sebastian Lauridsen ökade på till 3-0 innan Dahlen gjorde sitt 2:a mål för kvällen 2 minuter senare när han gjorde 4-0. Inte förrän det återstod 10 minuter att spela lyckades Pantern spräck nollan, i boxplay. En liten plump i protokollet för Timrå, men en komfortabel seger blev det definitivt, men sedan åkte man ner till Stockholm för toppmöte med AIK, men där blev det hemmaseger och AIK är därmed bara 2 poäng bakom Timrå, som ändå toppar tabellen med 11 poäng. Både Västervik, Tingsryd och Oskarshamn har dock också 9 poäng, men 1 match mindre spelad, så alla 3 kan gå förbi om de vinner sin 5:e match.

Västervik, som fortsätter att överaska och övertyga. Här blev det en ny seger, med hela 7-5 hemma mot Mora. Snacka om att nykomlingen har fått en smakstart av den här serien, men det är långt kvar och jag blir väldigt förvånad om det står sig hela vägen. Det kan dock gå. tingsryd gjorde det förra ået och Karlskrona gjorde det för några år sedan, men lätt är det definitivt inte. Att det är starkt att vända 0-2 efter knappt 10min till 3-2 efter 1:a perioden är dock väldigt starkt. Den ledningen drygade man sedan ut till 6-3 innan man var nära på att tappa den till 6-6 i 3:e perioden, men Jonas Franson höll emot moras anstormning och 6-6-målet kom aldrig. Istället kunde Mats Josten Fröshaug göra 7-5 och det orkade aldrig Mora hämta sig ifrån.

Mycket mål blev det också i Umeå, där den andra nykomlingen i serien, Södertälje, var på besök. Där tog Björklöven ledningen, men Södertälje vände med 2 raka mål. 9 sekunder från paus sat dock 2-2 i nät bakom Robin Christoffersson i Södertäljekassen. Med 40 sekunder kvar av 2:a perioden var det dock SSK's tur att göra ett sent mål när man gjorde 3-4, ett mål som stod sig tills det var 10 minuter kvar och Björklöven kvitterade i boxplay. Sista ordet var dock inte sagt, för södertälje återtog ledningen 2 minuter senare, men återigen kom Björklöven tillbaka när man satte 5-5 i spel 6 mot 5 med 3 minuter kvar att spela. På straffar var det dock till slut Södertälje som drog det längsta strået och det var väl rättvist kan jag känna. Henrik Thegel och Jonas Westerling satte sina straffar för Södertälje, som därmed tog extrapoängen och parkerar på 6:e plats med sina 8 poäng.