Malmö slog de regerande mästarna i premiären

SHL säsongen 2016/17 tjuvstartade litegrann i lördags med 3 matcher och där slog lite överraskande Malmö de reerande svenska mästarna Frölunda med 3-2. Kanske inte så förvånande iofs, eftersom att Frölunda har tappat typ halva laget och det troligen kommer ta et tag innan man har spelat ihop sig, men ändå. Konstantin Komarek gjorde Malmös 1:a mål för säsongen, Fredrik Händemark ökade sedan på till både 2-0 och 3-0, innan Frölunda reducerade 2 gånger om i 3:e perioden. Hela vägen fram nådde man dock inte om Malmö tog säsongens 1:a seger.

Samtliga resultat:
Malmö - Frölunda 3-2
Färjestad - Örebro 2-1
Luleå - Linköping 4-0

17 sekunder från slutsignalen såg hemvändaren Per Åslund till att få större delar av Löfbergs arena att jubla när han slog in 2-1 för Färjestad. Örebro hade dock inte varit chanslösa på nåot sätt, man radade upp chanser där ett tag, men satte de inte i nät bakom Lars Haugen i Färjestadskassen.

Luleå fick matchen mot LHC precis dit man ville. Man ägde den 1:a perioden och van den med 3-0 i mål och 12-3 i skott. LHC var inte alls på banan och den uppförsbacken hämtade man sig aldrig ifrån och Luleå vann enkelt med 4-0.