Klar förlust i Linköping

Det var på väg att bli ännu en hedersam förlust för Leksand, men till slut var det inget snack om saken. LHC vann fullständigt rättvist sett över hela matchen när Leksand gästade Saab arena för 2:a gången den här säsongen. 1:a gången blev det poäng. Det blev det inte nu, trots att man gjorde det bra i 1:a perioden och inte alls var utspelade på något sätt. Tvärtom. Man gjorde det riktigt bra. Ändå var det LHC som både kunde göra 1-0 och 2-0. Väldigt mycket i överkant sett till matchbilden, men så var det.

I 2:a tog LHC över lite mer än i 1:a perioden. Leksand tog timeout och den gav resultat. Johan Olofsson gjorde 1-2 och Leksand kändes på gång. Då gjorde istället LHC både 3-1 och 4-1 inom 3 minuter och så var den matchen ganska körd. Alla 4 mål var dock riktigt snygga hockeymål, så inget att säga om det.

I 3:e perioden behövde Leksand en snabb reducering. Det blev precis tvärtom. LHC gjorde 5-1 och stängde definitivt butiken och med knappt 2 minuter kvar att spela satte Broc Little 6-1, ett ganska billigt mål som Engren bör ta, precis som 5-1. Samtidigt fick han ingen vidare hjälp från sina backar och han var egentligen inte särskilt dålig, plockade ändå 40 skott, men LHC gjorde det bra och fick typiskt nog målskyttet att lossna på hemmais mot just Leksand. Tidigare hade man bara gjort 3 mål under en hemmamatch som mest och bara tagit en fullpoängare på 8 försök. Nu gjorde man 6 kassar och vann klart. man var helt enkelt storleken större än Leksand och det var egentligen inget snack om saken.

Karlskrona - Brynäs 1-2

Karlskrona förlorar hemma igen. 0-3 mot Frölunda senast och nu 1-2. 3:e raka förlusten och det är ett KHK som Leksand ska spela backa 2 back mot fredag och lördag nu i veckan. Finns goda chanser till poäng där tror jag. Här inledde Honken darrigt och Brynäs gjorde 2 tidiga mål. Sedan vann man också skotten i 2:a perioden med 14-3, men KHK vann perioden målmässigt efter att Alexander Bergström reducerat. Sedan tryckte man på för en kvittering i 3:e, men trots att man vann skotten med klara 11-1 i slutperioden höll David Rautio emot och Brynäs fortsätter att segla uppå i tabellen. Man är nu 2:a med 33 poäng, 4 bakom Frölunda, som dock har en match mer spelad. Ett Frölunda som här vann klart med 5-0 över Örebro, efter att ha gjort 3-0 redan i 1:a perioden. Ingen lyckad kväll för Axel Brage, som släppte 4 av de 17 skott han fick på sig innan han byttes ut. Hudasek släppte sedan bara 1 puck förbi sig, men Dan Bakala höll nollan och tog verkligen chansen här. Starkt gjort av den gode Dan.

Tyvärr för Leksands del så tog Djurgården 2:a raka hemmasegern när man först tog ledningen med 1-0 i 2:a perioden, men där Skellefteå vände i slutminuterna av densamma. Djurgården kvitterade och vände dock matchen på nytt i 3:e perioden och efter en riktig rysare mot slutet, där Skellefteå fick spela 6 mot 3, kunde Matt Anderson göra 4-2 i öppen kasse. 3-3 var nära, men det räckte inte för Skellefteå. Det innebär att Djurgården återigen är 6 poäng före Leksand och nu bara 1 poäng bakom rögle, som ju förlorade Skånederbyt mot malmö med 2-1 igår.

Luleås förlustrad är nu bruten. Växjö tog ledningen i 1:a perioden, men i 2:a lossnade det för Luleå när Craig Schira gjorde 1-1, Karl Fabricius 2-1 och Schira 3-1. Växjö reducerade, men närmre än så kom man aldrig. Oerhört skönt för luleå gissar jag...