Back 2 back med Karlskrona

Karlskrona gästade Tegera arena under fredagskvällen och det var Leksand som fick några riktigt bra lägen precis i inledningen av matchen, innan man bjöd KHK på 2-3 riktigt, riktigt bra målchanser strax därefter.

Det var en intensiv inledning och Leksand missade även ett helt öppet mål några minuter senare. Castonguay var helt ren framför Johannes Jönsson, men sköt över. Sådana lägen får man inte missa om man ska kunna vinna.

Karlskrona fick ett powerplay, men Leksand redde ut det och strax därefter fick Leksand istället ett powerplay. En kompensationsutvisning som heter duga från strax innan, då Johan Olofsson crosscheckades i ansiktet utan åtgärd. I Leksands powerplay missade man återigen helt öppet mål...

Leksand hade återigen skapat bra chanser, precis som i flera av de senaste matcherna, men man sätter inte chanserna. Det gjorde inte Karlskrona heller, inte minst när man tryckte tillbaka Leksand i flera minuter i offensiv zon. Leksingarna var så trötta att de knappt orkade åka. KHK bara snurrade på, men inget mål där heller och det var också 0-0 efter den 1:a perioden, efter en mycket intensiv och bra period.

Även 2:a perioden blev jämn och tigt med flera bra lägen, men inte heller där ville pucken in i nät för något av lagen och det var fortsatt 0-0 efter 2 spelade perioder.

I 3:e fick Leksand ett powerplay precis i inledningen, men KHK är seriens bästa BP-lag och det visade man. Inget mål heller den här gången för Leksand, men inte heller Karlskrona fick hål på Engren när man fick chansen i powerplay precis efteråt, en solklar tripping på en leksing. Det var dock en helt annan kvalitet på Karlskronas powerplay jämfört med Leksands, men som sagt, inget mål.

Karlskrona hade skruvat upp tämpot litegrann nu jämfört med 2:a perioden, hade tagit över spelet mer än tidigare och man fick också ett powerplay med knappt 6 minuter kvar att spela, när Piskula drog på sig ett matchstraff och till slut satt också 0-1 i nät bakom Engren.

Då var det drygt 3 minuter kvar att vinka på för Leksand, men powerplayet fortsatte så klart för Karlskrona, som hade chans att definitivt stänga matchen. Det såg väldigt mörkt ut för Leksand, man såg ut som ett slaget lag, trots en grym insats, där man inte alls hade varit sämre än Karlskrona, iaf inte i de 2 inledande perioderna, men återigen sätter man inte de lägen man får och då räcker det tyvärr att släppa 1 mål bakåt för att förlora matchen. det är den bistra sanningen.

Matchen slutade också 0-1.
En fruktansvärt tung förlust med andra ord. En tung jävla fucking förlust. I synnerhet när den kommer på det sättet. När man gör en bra match defensivt och har 0-0 med bara minuter kvar att spela. Då är det onödigt att dra på sig ett matchstraff och det blev också matchavgörande. en sådan smäll som Leksand verkligen inte behöver ha emot sig och återigen ett exempel på en hedersam förlust, eller vad man nu ska säga, och desutom en match som man lika gärna kunde ha vunnit som förlorat, om man hade satt de soprena lägena man fick. Nu gjorde man inte det och då blev det förlust.

Det var dock chans till snabb revansch, för redan under lördagskvällen drabbade lagen samman igen, nu nere i Karlskrona.

Den här gången var det en betydligt mer avvaktande inledning av matchen jämfört med under fredagen. Inga större chanser åt något av hållen. Karlskrona hade något vassare chanser, men absolut inte lika klara chanser som uppe i Leksand, varken för Leksand eller Karlskrona.

Båda lagen hade varsitt powerplay i den 1:a perioden, men inget av lagen lyckades näta där och det var också här 0-0 efter den 1:a perioden, precis som uppe i Leksand. KHK skapade som sagt lite fler chanser, men i stort var det en jämn match och Leksand hade ett stolpskott som bäst, men 0-0 efter 20 minuters spel.

2:a perioden hann dock knappt börja innan Patrik Norén gjorde sitt 1:a mål för säsongen efter 02:41. Därefter var det Leksand som klart hade ett övertag under större delen av perioden. Man var också nära 0-2 vid ett par tillfällen, men Ollas missade skottet en gång och pucken tog ännu en gång i stolpen vid ett annat tillfälle. 2 stolpträffar i matchen för Leksands del alltså. KHK var inte ofarliga när de stack upp, men Engren var faktiskt stabil i kassen och det var 0-1 efter 2 spelade perioder.

I 3:e perioden fortsatte Leksand att kontrollera matchen bra. Karlskrona fick inte alls till det och Leksand fick också en gyllene chans att utöka ledningen när först Markus Paulsson åkte ut och därefter Joakim Rodin. Leksands powerplay är inget att hänga i julgranen, man hade en utdelning på drygt 7% innan gårdagens match, änu lägre nu alltså, men ändå small det i spel 5 mot 3 och 0-2 satt i nät bakom Johannes Jönsson. Ben Youds fick äntligen göra sitt 1:a mål i leksandströjan.

0-2 blev också slutresultatet, trots att Karlskrona vann skotten med 10-2 i 3:e perioden. Det hjälpte alltså inte. Atte Engren var omutlig i kassen och höll sin 2:a nolla för säsongen och Leksand tog sin 2:a trepoängare på bortais, 3:e totalt, och tar därmed in 1 poäng på Djurgården, som slog Mallmö på straffar.

Alla vinster är sköna en säsong som denna, meen efter den omdiskuterade situationen igår känns det så jävla skönt att revanschera sig på det här sättet. Grymt!

Växjö - Skellefteå 4-0

LHC och Brynäs spelade ju också back 2 back, fast torsdag och fredag. I tordags vann LHC en tight och jämn match med 2-1. Igår vann Brynäs klart med 4-1. Man gjorde 3-0 i 1:a perioden och ökade på till 4-0 innan LHC kunde reducera. Närmre än så kom man dock inte.

3-0 i 1:a perioden gjorde också lite överraskande Rögle. Färjestad reducerade dock 2 gånger om och 3-3 hängde också i luften, men Rögle redde ut det, klarade av 2:a perioden och i 3:e perioden gjorde Daniel Widing 4-2. Färjestad kröp dock närmre när man plockade Lars Haugen, men Rögle höll undan och satte 5-3 i öppen kassen. Därmed drygar man ut avståndet ner till Djurgården under sträcket, som nu alltså är 2 poäng. DIF vann nämligeen i Malmö arena, när Tellan höll nollan och Emil Johansson blev matchhjälte på straffar.

Frölunda gjorde 2-0 i 2:a perioden och det räckte för att ta hem alla 3 poängen. HV reducerade visserligen med 2 minuter kvar, men serieledande Frölunda höll undan och nu toppar man tabellen 6 poäng före Brynäs. Brynäs har dock en match mindre spelad.

Mellan Växjö och Skellefteå stod det länge 0-0, men plötsligt lät det pang pang pang bakom Gustaf Lindvall i skellefteåkassen, för på 01:09 hade Växjö gjort 1-0, 2-0 och 3-0. Skellefteå tog en timeout, men bara minuten senare satt också 4-0 i nät. Väldigt, väldigt märklig situation och matchbild får jag säga, men en klar seger för Växjö alltså. Det är 3 poäng som gör att Växjö klättrar förbi både HV och Färjestad i tabellen och är uppe på 5:e plats.