Tillbaka i gamla hjulspår igen...

Då var det dags för den 5:e matchen i den här matchserien mellan Leksand och Modo i bäst av 7. Känslan var att 1:a målet skulle bli väldigt viktigt för den här matchen och Leksand fick ett gyllene läge att göra det när man fick spela powerplay redan efter 25 sekunder, men man lyckades inte utnytja det läget. Istället var det Modo som utnytjade sitt powerplayläge några minuter senare när Boby Buttler överlistade Haukeland och satte 1-0.

Rent statistiskt sett till den här matchserien skulle Modo då också vinna matchen, för i alla 4 tidigare matcher har det lag som gjort 1:a målet vunnit, så nu var det upp till Leksand att bryta den trenden.

Modo var dock, precis som i de tidigare matcherna, klart bättre rent spelmässigt och hade redan 10-3 i skott efter halva den 1:a perioden. då förstår ni att det var ingen lätt start Haukeland i Leksandskassen hade fått, men den största skillnaden hittills jämfört med förra matchen var att leksingarna inte täckte riktigt lika mycket skott. Modospelarna kom lite lättare in mot Haukeland och kunde på så vis alltså skapa fler lägen än senast.

Tyvärr gjorde Modo också 2-0 efter drygt 13 minuter och matchbilden var då tyvärr mer lik match 1 än match 3 i Övik. Inte bra för Leksand...

leksands reducering lät dock inte vänta på sig. Bara 15 sekunder efter 2-0 krutade Viktor Amnér in sitt 1:a mål för den här matchserien och det var garanterat ett viktigt mål för Leksand. Man fick återigen hål på Reideborn, dessutom kort efter Modos mål och man kände då kontakt igen. Viktigt!

2-2 var inte heller långt bort kort efter det, men Porsbergers puck låg och dansade på mållinjen, men Modospelarna lyckades till slut få undan den pucken, tursamt!

Istället var det Modo och Filppula som tog pucken direkt på tekning nere hos Haukeland, åkte runt Leksandsspelarna och lade in 3-1 för Modo mellan benen på Haukeland. Inte bra och tyvärr var känslan lite att Leksand inte hade de där marginalerna med sig i den här matchen, åtminstone inte hittills. Först en puck på mållinjen från 2-2 och sedan 3-1 precis efteråt istället. Verkligen inte bra, tyvärr...

Carl Grundström kan ha stängt matchen exakt 4 minuter in i 2:a perioden när han satte 4-1 i nät bakom Haukeland och precis som i 1:a matchen byttes han ut efter 4 insläppta kassar och Frans Tuohimaa fick chansen igen. Han fick dock en katastrofstart, för Modo gjorde 5-1 bara 19 sekunder senare och matchen var död efter 4 minuter av 2:a perioden, tyvärr. Det skulle till väldigt, väldigt mycket om Leksand skulle göra 4 mål till på Modo i den här matchen. Det var visserligen över halva matchen kvar, så chansen fanns ju, men det var inte mycket som tydde på det.

Matchen slutade 7-1 och 2:a halvan av densamma var ärligt talat ganska avslagen och tråkig, men frågan är vad som hade hänt om Porsbergers puck på mållinjen hade gått in och det hade blivit 2-2 istället för 3-1. det vet vi inte, men som det blev nu så var det inget snack om saken.

Likheterna med 1:a matchen i Övik var tyvärr också ganska slående. Visst, Leksand fick hål på Reideborn nu, det fick man inte då, men Haukeland kunde inte alls vara sådär trygg och säker som i match 3 och 4, Leksand lyckades inte stänga Modos skickliga spelare, som man gjorde i match 3 och 4. De fick alldeles för mycket tid och utrymme att göra lite vad de ville. Det var helt enkelt klasskillnad här igen, precis som i match 1 och 2.

Ska man se det positivt så är inget klart än. Modo sitter i förarsätet, helt klart, men inget är klart. Förra året vände Malmö 2-3 i matcher till 4-3 och det är i precis det läget Leksand befinner sig nu. Haukeland har dessutom haft en förmåga att studsa tillbaka ordentligt efter en sådan här plattmatch från laget. Efter en sådan match har han varit riktigt jäkla bra i ett antal matcher efteråt och det är det som måste till nu om man ska ha en chans. Dessutom måste man hitta tillbaka till spelet man hade i match 3 och 4 och först ska man vinna hemma i ett på nytt kokande Tegera arena på onsdag. Det har man goda chanser att göra. Sedan ska man vinna i övik. Det har man också gjort tidigare. så man kan, det råder det ingen tvekan om. Det gäller bara att hitta tillbaka till det spelet och glömma stora delarav den här matchen, för den var kort sagt inte bra...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0