Kvartsfinalerna rullar vidare och nu är ytterligare lag klara för semifinal. Detta efter följande resultat i den 5:e omgången.

Omgång 5

Frölunda - Djurgården 5-1
Linköping - Växjö 1-4
Luleå - Färjestad 5-2

Frölunda vann med stora siffror, men så ojämnt var det inte. Verkligen inte. Man tog visserligen ledningen, men när Markus högström kvitterade för Djurgården 01:24 in i 3:e perioden, då var det Djurgården för hela slanten. Man tryckte på riktigt, riktigt ordentligt mot Lasse Johansson i Frölundakassen och om han inte hade varit så bra, ja, då hade bortalaget kunnat göra både 1 och 2 mål till där. Istället, som en blixt från klar himmel, kunde Artturi Lehkonen, vem annars, kontra in 2-1 för Frölunda och exakt 1 minut senare satte Andreas Johnsson 3-1 i nät bakom Mantas Armalis och när Joel Lundqvist satte 4-1 2 minuter senare, då var det definitivt spiken i kistan. snöpligt för Djurgården, som jag inte tycker var sämre, åtminstone inte i 2:a halvan av matchen och det måste kännas extra surt med tanke på vilket spelövertag man hade efter Högströms mål, men för 1:a gången på 10 år är Frölunda klart för semifinal, det ni.

I Luleå fortsatte Lucas Wallmark att göra mål. han hade gjort 4 mål på 4 matcher i den här serien mot Färjestad och här satte han sitt 5:e mål när han först missade mål, men pucken studsade fram framför Lars Haugen igen, som inte fick undan den och där var Wallmark igen och slog in sin egen retur. Färjestad vände dock på steken genom mål av Niklas Arell och Antti Tyveinen, men sedan var det Lucas Wallmark igen, som satte sitt 6:e mål på 5 matcher, varefter Illari Mellart satte 3-2 för Luleå och vips hade man vänt tillbaka matchen igen och känslan var den att det blev mer och mer Luleå ju längre matchen gick och när Johan Forsberg satte 4-2 bakom Haugen, då såg det väldit tufft ut för Färjestad. Ännu värre blev det när Lennart Petrell satte 5-2 för Luleå dryga minuten från paus och det var ingen dålig vändning man hade stått för här och man var med största sannolikhet på väg mot semifinal också de. Man bevakade ledningen bra i 3:e perioden, Färjestad tog timeout och plockade målvakten med 4 minuter kvar, men det räckte inte för Färjestad, som försvinner i kvartsfinalen den här säsongen. Bättre än förra säsongen, men det var nog inte riktigt vad Karlstadgänget hade tänkt sig när slutspelet drog igång.

LHC inledde i ett rasande tempo mot Växjö och hade ett klart spelövertag, men då var det Växjö som gjorde mål. Adam byström Johansson gjorde sitt 1:a SHL-mål i karriären när han gav Växjö ledningen, men LHC kunde kvittera innan den 1:a perioden var över. Växjö återtog dock ledningen 04:42 in i 2:a perioden och därefter började matchen att spåra ur litegrann. LHC-spelarna började fokusera mer på domarna och deras domslut än sitt eget spel och Växjö kunde då öka på sin ledning till 1-3 och läget såg inte alls bra ut för LHC, som i det här läget alltså hade tappat 2-0 i matcher till 2-3 i matcher. Det gjorde man också, för Växjö höll undan och drygade istället ut ledningen i 3:e perioden. Man fick matchen precis dit man ville i 2:a perioden och det hämtade sig aldrig LHC ifrån och vändningen i matchserien är därmed ett faktum.