Näst sista omgången i SHL

Det mest intressanta i SHL med 2 omgångar kvar var vilka lag som skulle ta sig direkt till slutspel och vilket/vilka lag som skulle få spela playin för att ta sig dit.

En av nyckelmatcherna igår var Luleå - Djurgården, där det var 0-0 efter den 1:a perioden, men där Luleå kopplade greppet i 2:a perioden, där man gick ifrån till 3-1. När man sedan satte 4-1 i 3:e perioden var det ridå ner för djurgården, som därmed har 1 poäng upp till Växjö över sträcket inför den sista omgången. Det gäller alltså för DIF att slå Färjestad hemma på Hovet, samtidigt som Växjö inte tar mer än 1 poäng hemma mot Luleå. Då kan det gå för Djurgården, annars ser det kämpigt ut.

Gårdagens samtliga resultat:
Luleå - Djurgården 4-1
Frölunda - Växjö 3-1
Linköping - HV71 5-1
Örebro - Skellefteå 2-1
Färjestad - Brynäs 2-1
Malmö - Rögle 2-3 str
Karlskrona - Modo 1-2

I ett kokande och fullsatt Löfbergs arena, 8500, höll Färjestad undabn för Brynäs, tog 3 poäng och säkrade därmed en direktplats till slutspelet, då man nu är 6 poäng före Djurgården, som ju förlorade. Därmed är också Luleå och Linköping klara för slutspel, eftersom att båda dessa också vann. LHC slog HV i ett derby där det var mycket folk på plats, 8133 åskådare, till skillnad mot matchen mot Örebro i tisdags, då det var riktigt dåligt med publik i Saab arena, bara drygt 4600. De drygt 8000 som var på plats igår fick iaf se ett LHC som dominerade stora dewlar av matchen. Detta samtidigt som Örebro gjorde en riktigt stark match mot Skellefteå, tog 3 poäng och därmed passerade just HV i tabellen, upp på 74 poäng, samma som Brynäs. HV är dock fortfarande med i racet om den där 8:e platsen och man möter Skellefteå borta i sista omgången, samtidigt som Örebro har Modo borta och Brynäs har Frölunda hemma. Klar fördel för Örebro känner jag spontant där.

Rögle vann även det sista Skånederbyt för säsongen, inför 12600 åskådare i Malmö arena. Häftigt att det ändå kommer så mycket folk, till en match som inte betyder någonting för tabellen. Eller ja, Malmö och Rögle fightas ju fortfarande om vem som ska bli bäst i Skåne och sluta 11:a i tabellen och just nu har Malmö ett litet övertag med sina 61 poäng mot Rögles 59.

Modo hade stora problem med att ta sig ner till Karlskrona och matchen blev ungefär 4 timmar försenad, men väl på plats var det Modo som drog det längsta strået, när Oscar Hedman gjorde 0-1 och Gustav Possler satt 0-2 bakom Honken. KHK reducerade, men räckte inte hela vägen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0