Leksand vann nagelbitare!

3:e matchen mellan Modo och Leksand och i princip sista halmstrået för Leksand. Vinst för Modo här, 3-0 i matcher, och det skulle i princip vara kört. Det var väl också mycket som talade för att det skulle bli just så, med tanke på hur matcherna har sett ut tidigare, men inget är klart förrän 60 minuter är spelade.

Det var en väldigt avvaktande matchinledning, där inget av lagen riktigt tog tag i taktpinnen eller skapade någonting över huvud taget, men 1:a periodens andra halva gick helt klart till Modo. Då stäppade man upp litegrann och skapade flera jättelägen mot Haukeland, som fick chansen mellan stolparna igen och som fick en jättefin start på matchen, med flera kvalificerade räddningar. Han var med bra i kassen och hade faktiskt också viss tur vid ett par tillfällen. En gång missade gustav Posler helt öppet mål, när alla, inkl. Haukeland, var helt bortspelade och en annan gång lyckades inte modo få in pucken i nät trots att Haukeland hade tappat klubban.

Det var 0-0 efter den 1:a perioden och även om det nästan var Modo för hela slanten och man vann skotten överlägset så tycker jag ändå det var en bättre period än vad Leksand har visat upp i de tidigare matcherna, möjligtvis med undantag för 3:e perioden senast. Där var Leksand ganska bra, men här rensade man upp framför Haukeland på ett helt annat sätt än vad man har gjort tidigare, så jo, jag tycker ändå att det fanns positiva intentioner här och att det stod 0-0, det var man nog nöjda med. Viktigt för Haukeland att få en sådan start på matchen!

Ännu nöjdare blev man nog när Alexander Ytterell kunde spräcka Reideborns förhatliga nolla, efter drygt 142 minuter! 02:54 in i 2:a perioden satte nämligen Ytterell 0-1 för Leksand i spel 5 mot 4!

Det var dock fortsatt Modo som hade ett klart spelövertag och när man fick spela powerplay knappt halvvägs in i 2:a perioden, då var det sannerligen inte långt bort. Pär-Åge Skröder stod mitt framför Haukeland, men styrningen på skottet gick ändå utanför stolpen på något sätt och Leksand hade återigen lite tur.

Man hade dock jämnat ut spelet betydligt efter målet och i den 2:a perioden och när man fick powerplay kort efter att Modo bränt sitt powerplayläge, då var 0-2 inte långt bort. Först låg pucken fri mitt framför Reideborn, men ingen leksing fick träff på den, och kort senare sköt man i ribban.

Leksand var dock inte ensama om att träffa målramen. efter att Modo blivit fulltaliga och Leksand alltså också bränt sitt powerplayläge, styrde man en puck i stolpen bakom Haukeland, men det var fortsatt 0-1 för Leksand.

Ett mål hängde dock i luften och det kom. 4 minuter från paus kunde Viktor Olofsson, inte helt oväntat, göra 1-1 för Modo.

Det var också 1-1 efter 2 spelade perioder, jämnt, precis som efter den 1:a perioden och jämfört med de 2 tidiare matcherna så var det ett helt annat Leksand, ett Leksand som kanske inte riktigt nådde upp i Modos nivå, men man utmanade åtminstone, på riktigt och skulle Modo få med sig segern här, ja, då skulle man få slita för den på ett helt annat sätt än vad man har fått göra i de 2 inledande matcherna.

3:e perioden inleddes med chanser åt båda håll, men både Reideborn och Haukeland var täta och efter några minuter fick Leksand ett läge i powerplay, men inte heller den här gången lyckades man utnytja den möjligheten och istället mattades spelet av en del och de båda målvakterna fic lite mindre att göra.

Modo fortsatte dock att dra på sig utvisningar och Leksand fick således ännu ett läge i powerplay, det 5:e eller 6:e i matchen. Förr eller senare måste ju pucken sitta i nät, men inte heller den här gången ville den in i nät bakom Reideborn, även om det var ett klart godkänt powerplay.

Samtidigt började klockan leta sig upp mot slutsignalen. 6 minuter återstod att spela. 5 minuter och nu började det bli en riktig nagelbitare.

4 minuter. 3 minuter och det var fortfarande 1-1 på tavlan och det var Leksand som faktiskt tryckte på mest framåt för ett avgörande mål.

2 minuter kvar att spela. 1 minut och det kom inga fler mål, vilket innebar att den här matchen skulle gå till förlängning, en 4:e period med isspolning och grejer innan dess att vi förhoppningsvis skulle få ett avgörande.

Det fick vi. Ett snabbt sådant. Efter bara 01:09 kunde Martin Grönberg sätta pucken i nät bakom Reideborn och högst osannolikt och mer eller mindre otroligt med tanke på de 2 tidiare matcherna så har Leksand reducerat den här matchserien!

Det känns nästan ofattbart och jag kan knappt förstå det än, men, återigen, det var ett helt annat leksand i den här matchen jämfört med de 2 tidigare. Visst, Modo hade fler chanser och vann skotten med 33-22, men Henrik Haukeland visade upp sin bästa sida och var precis sådär bra som han måste vara i den här matchserien, men som han inte alls visade upp i 1:a matchen, samtidigt som man till slut fick hål på Reideborn och släpper man bara in 1 mål, då räcker det ju att göra 2 för att vinna matchen och det var just det man gjorde.

Faktum är att Leksand nu har 1-2 i matcher, precis exakt samma som AIK har mot Karlskrona, trots att AIK har varit betydligt bättre än vad Leksand har varit och matchat KHK betydligt mer och på ett helt annat sätt än vad Leksand har matchat Modo, men när det är matcher som räknas så räknas segrar med 5-0 lika mycket som segrar med 2-1 och det gör att det faktiskt står 2-1 i matcher till modo och att den här matchserien faktiskt inte är avgjord än på långa vägar.

Så, nu fyller vi Tegera till sista stol på lördag! Jag ska dit, ska du?