Inför Slutspelsserien

Slutspelsserien i Hockeyallsvenskan, eller MEKA hockeyrace, som den mer formellt heter, drog ju igång i onsdags, men inför serien var det alltså det här som gällde.

Oskarshamn, Leksand, Boforss, Mora, Almtuna och Timrå, alltså lag 3-8 i grundserien, skulle göra upp om att få möta förloraren av den Hockeyallsvenska finalserien i bäst av 3 och därefter, ev. få kvala mot lag 13, troligen modo, i SHL om en plats i just SHL till nästa säsong.

Oskarshamn gick in i serien med 3 bonuspoän, Leksand med 2 och BIK med 1, resten startade på 0 poäng.

För Leksands del väntade möte med Oskarshamn redan i den 1:a omgången och det talades redan där om en nyckelmatch. Vinst för Leksand där och man skulle ha allt i egna händer inför de avslutade 4 matcherna, förlust och Oskarshamn skulle redan där ha kopplat ett jättegrepp om serien med 6 poäng.

Ser man till statistiken under säsongen så har Leksand spelat såhär mot lagen i den här serien:

Oskarshamn

1-3 H
2-1 B
1-6 H
2-3 B

Poängfördelning: 9 till Oskarshamn, 3 till Leksand.
Mål: 13 för Oskarshamn, 6 för Leksand.

Bofors

3-4 SD H
5-3 B
5-4 H
4-0 B

Poängfördelning: 8 till Bofors, 4 till Leksand.
Mål: 17 för Bofors, 11 för Leksand.

Mora

2-1 B
1-3 H
0-3 B
4-3 H

Poängfördelning: 6 för Leksand, 6 för Mora.
Mål: 9 för Leksand, 8 för Mora.

Almtuna

2-1 B
0-5 H
3-2 str B
4-1 H

Poängfördelning: 8 till Almtuna, 4 till Leksand.
Mål: 11 för Almtuna, 7 för Leksand.

Timrå

3-1 H
1-3 B
3-2 H
3-2 SD B

Poängfördelning: 10 för Leksand, 2 för Timrå.
Mål: 11 för Leksand, 6 för Timrå.

Totalt har man alltså tagit 27/60 poäng mot dessa lagen under grundserien. Det är knappt hälften och då har man ändå tagit 10 poäng mot Timrå.

Rent statistiskt är det alltså lag i den här serien som Leksand har haft svårt för under säsongen, bortsätt från Timrå, som man har ett ordentlit övertag på.

I slutspelsserien möter man Oskarshamn borta. Där har man vunnit 1 och förlorat 1 under säsongen. Sedan har man BIK hemma, där man har vunnit 1 och förlorat 1 i sudden. Timrå möter man också hemma och där har det blivit 2 segrar under säsongens gång. Almtuna har man borta och där har det bara blivit 1/6 poäng under säsongen och så avslutar man med derby mot Mora hemma, där det också har blivit 1 vinst och 1 förlust under säsongen. Så utgången av de här matcherna är oerhört svår att säga, men en sak är klar, får man en bra start mot Oskarshamn och kan vinna där, då har man ett lysande läge inför fortsättningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0