Inför ikväll

Ni har fått förutsättningarna redan innan, men jag drar dem igen. Leksand måste vinna med minst 4 mål ikväll, annars är Mora vidare och Leksands säsong tar slut ikväll. Mycket tyder väl på det, men vi vann det 1:a Globenmötet med 5-0 och spelade 4-0 i 2:a perioden i det senaste derbyt hemma i tegera, så varför inte?

Det är ingen omöjlighet, men det ska till mycket. bryter man ner det till periodsiffror så ser det dock inte så svårt ut. Det räcker med 1-0, 2-1 och 2-0 eller liknande för att det ska gå.

Tegera lär vara utsålt ikväll, för 1:a gången den här säsongen i så fall och 2:a gången det är över 7000 åskådare. 1:a gången var när Bergenström hyllades mot Tingsryd. Vi kan alltså räkna med ett gigantiskt tryck där inne och får vi bara en bra start på matchen, då kan allt hända.

Oavsett hur det går ikväll så är jag nöjd med säsongen. Faller vi ikväll, då är det inte ikväll vi tappar det, då var det i söndags mot Timrå, men oavsett så är det grymt starkt att vända säsongen, från att vara jumbo i Allsvenskan efter 24 omgångar, till att sluta 4:a i serien efter 52 omgångar. Faktum är att om vi hade hållt det poängsnitt som vi höll under 2:a halvan av säsongen, då hade vi slutat 2:a i serien, 1 poäng bakom AIK och då hade det varit vi, inte Tingsryd, som hade spelat Allsvensk final.

Nu är det inte så och återigen, oavsett hur det går ikväll så tycker jag att vi ska vara stolta över dena säsongen utifrån de förutsättningar vi har haft. Jag hade inte ens räknat med att vi skulle gå upp redan i år, slutspelsserien var väl det primära målet för säsongen och dit har vi ju nått nu och än så länge är ju faktiskt inte säsongen slut. Det återstår minst 60 minuter, 3 perioder, detta inför fullsatta läktare i ett kokande Tegera, så nu ska vi bara gå ut och ha kul där ute. Släpp alla spärrar, alla mentala hinder i form av prestation, bara gå ut och har roligt där ute så får vi se hur långt det räcker!

#vadsomänkrävsvigördettillsammans
#krigare
#knyternäven
#Leksandsif

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0