Honken och Guter räddade Karlskrona

matchserien mellan Karlskrona och AIK rullar vidare och precis som i de 2 inledande matcherna blev den 3:e matchen väldigt tät och jämn.

Karlskrona gick segrande ur den och anledningen till det stavas Johan Holmqvist och Mattias Guter. Honken räddade 38 skott och Mattias Guter gjorde både 1-1 och 3-2 för KHK. Utan de båda herrarna är det högst tveksamt om Karlskrona hade kunnat stå emot AIK den här matchen.

Lite otur hade AIK också, för Mikael Lindqvist gjorde 0-1 för AIK 2 minuter in i 2:a perioden och sedan hade man 0-2 inne i nät bakom Honken, men det målet dömdes bort. Pucken var tydligt och klart inne i mål, men domarna hade blåst för tidigt, så det blev inget av det målet. Istället kunde Guter göra 1-1 kort senare och bara 01:31 efter det satte Trukhno 2-1 till Karlskrona. AIK kvitterade sedan i 3:e perioden, inte alls orättvist, men med knappt 3 minuter kvar att spela stänkte Guter alltså dit 3-2.

Tungt för AIK, tursamt för Karlskrona.

Just nu är det Honken och Guter som räddar kontraktet åt KHK, för utan dem hade det lika gärna kunnat stått 3-0 eller åtminstone 2-1 i matcher till AIK. Nu står det 2-1 i matcher till Karlskrona och frågan är om AIK orkar resa sig när serien drar vidare till Hovet imorgon?

Karlskrona har hursomhelst 2-1 i matcher.