Det blir en rysare på torsdag!

Den här slutspelsserien är ju helt galen. Leksand räknades först bort efter förlusten i nyckelmatchen mot Oskarshamn. Sedan var man med i racet igen, efter 5-1 mot BIK, men efter floppen senast mot Timrå var loppet i princip kört igen. Nu, inför sista omgången, är man återigen med i racet. Faktum är att det bara är Leksand som kan hota Mora inför den avgörande omgången imorgon (torsdag).

detta efter att Martin Karlsson gett Leksand ledningen i den 1:a perioden i Uppsala igår, bara drygt 3 minuter in i densamma. Almtuna kvitterade dock och det var inte alls orättvist. almtuna kändes mer på tå än Leksand, skapade bättre och hetare chanser, men det var ändå 1-1 efter den 1:a perioden.

I den 2:a tog Almtuna ledningen, men Johan Olofsson kvitterade efter knappt halva matchen, Viktor Mårtensson stänkte dit 2-3 2 minuter senare och Johan Porsberger satte sitt 1:a mål för slutspelsserien när han ökade på till 2-4 3 minuter från paus.

2-4 blev också slutresultatet. Almtuna försökte gå för en reducering i den 3:e perioden, men Tuohimaa var tät och i ärlighetens namn var det inget jättetryck man lyckades sätta upp. Tyvärr lyckades Leksand inte heller göra några fler mål.

Varför var det "tyvärr" då.
Jo, därför att det kommer bli en målskillnadshistoria imorgon. Timrå lyckades nämligen inte ta poäng av Mora, som vann med klara 4-0 och det innebär att Mora är 3 poäng och +7 före Leksand i tabellen inför den sista omgången. Hade Timrå alltså bara mäktat med ett eller ett par mål till, eller om Leksand hade lyckats få in 2-5 och 2-6, då hade Moras fördel inför imorgon inte varit lika stor. det är ingen omöjlighet, men det ska mycket till om det ska gå.

Samtliga resultat i omgång 4 av slutspelserien:
Almtuna - Leksand 2-4
Mora - Timrå 4-0
Bofors - Oskarshamn 5-0

BIK slog Oskarshamn, precis som jag hoppades på och vi slog Almtuna. Så långt, perfekt. Hade bara Timrå lyckats ta poäng av Mora, då hade det räckt med en seger imorgon för att passera med bättre poäng. Nu måste Leksand vinna matchen imorgon med minst 4 mål. Då går det vägen, annars är det Mora som går vidare och får möta AIK/Tingsryd i bäst av 3, i vår hemmaborg. Det vill vi givetvis inte, så imorgon gäller det att ge allt. Är det någon match man borde kunna tagga till inför så är det den imorgon. Uppförsbacken är brant och jag kan inte låta bli att återigen frustrera mig över att vi inte gjorde vad vi skulle med Timrå i söndags. Hade vi gjort det, då hade det räckt att vinna matchen imorgon med 1-0, 2-1, 3-2 eller 4-3. nu måste vi vinna med minst 4-0, 5-1 eller 6-2. Mora har bara släppt in 4 mål på de 4 inlednande matcherna i slutspelsserien, så det mesta talar naturligtvis för Mora, men chansen finns fortfarande för oss och vi ska göra allt för att slå ut Mora, för tänk så jävla underbart det vore, att faktiskt slå ut Mora inför fullsatta läktare i ett kokande Tegera arena imorgon! Vi slog Mora med 0-3 i Globen inför över 12000 åskådare, så varför inte slå dem med 4-0 imorgon?

Klart är iaf att vi är det enda lag som kan hota Mora. Oskarshamn är 4 poäng bakom och kunde inte alls studsa tillbaka efter strafförlusten mot just mora i söndags. IKO är därmed borta från det här, precis som Timrå, Bofors och almtuna.

såhär ser tabellen ut inför den sista omgången imorgon:

1, mora 11p +8
2, Leksand 8p +1
3, Bofors 7p +4
4, Oskarshamn 7p -5
5, Timrå 6p -2
6, Almtuna 3p -6

Som ni ser, det är ett tufft läge inför imorgon och jag ska väl ärligt säga att jag inte kommer bli jättebesviken om vi missar imorgon. Nej, då var besvikelsen större i söndags, för det var där vi hade chansen. Hade vi vunnit där, då hade vi också haft 11 poäng nu och då hade helt enkelt det lag som tog flest poäng i matchen imorgon gått vidare och fått möta AIK/Tingsryd. Nu är det klar fördel Mora, men Leksand är det enda lag som kan utmana, de båda möts i säsongens kanske hetaste derby, kanske t.o.m. hetare än Globenmatchen, och får vi bara en bra start, ja, då kan allt hända. Så, ta er till arenan imorgon, för laget kommer behöva allt stöd man kan få!

Det som gäller är alltså att vi måste vinna i ordinarie matchtid och vi måste göra det med minst 4 mål. Då går Leksand vidare. Annars går Mora vidare, för det är tyvärr målskillnad som går före inbördes möten, som det tydligen står på SHL's hemsida. Hade det varit inbördes möten som räknades, då hade Moras målskillnad inte spelat någon roll. Då hade det räckt med vinst imorgon. Nu är det dock målskillnad som gäller och då måste Leksand alltså vinna med 4 mål för att gå vidare.

Så, nu kör vi! För skölden, för Leksands IF!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0