Första segern mot Almtuna

Magsjukan härgade i Leksand under torsdagen. 7 spelare från A-truppen saknades, däribland Hari och Porsberger. då fick 9 juniorer chansen och som man gjorde det!

Almtuna har varit ett riktigt bogieteam för leksand under den här säsongen. Almtuna hade tagit 8/9 poäng innan torsdagens match och senast Almtuna var i Tegera vann man man klara 0-5. Det gjorde man inte nu. Istället var det Leksand och Martin Grönberg och Tobias Ericsson som öppnade målskytet för Leksand, vilket gjore att det var 2-0 efter den 1:a perioden. Sedan ångade man på i den 2:a och Oskar Lang satte sitt 1:a mål i A-laget när han ökade på till 3-0, innan Almtuna kunde reducera. Närmre än så kom man dock inte och istället kunde Martin Karlsson punktera matchen 50 sekunder in i 3:e perioden, när han bombade in 4-1 bakom Jonas Johansson i almtunakassen.

En skön seger för Leksand, som gör att man klättrar upp på 65 poäng och en 7:e plats i tabellen, paserar Västerås, som återigen förlorade, för såhär gick det i övria matcher:

Leksand - Almtuna 4-1
Vita hästen - Västerås 4-2
Björklöven - Timrå 3-4
asplöven - Bofors 3-4 SD
Sundsvall - oskarshamn 1-2

Oskarshamn slog till slut Sundsvall, men det satt långt in och det avvgjordes inte förrän i 3:e perioden, då Arsi Piispanens 1-2-mål blev matchvinnande. Viktiga poän före IKO i kampen om 3:e platsen.

Hästen vann som sagt igen, trots att VIK reste sig från ett 2-0-underläge och hämtade upp det till 2-2, men Hästen gjorde ändå 3-2 innan den 2:a periiden var slut och sedan stängde man matche med 4-2 i öppen kasse.

Timrå höll undan för Björklöven, som krigade för att få in 4-4 i slutet av matchen. Det var sannerligen inte långt bort, men Johan matsson klev fram på riktigt och räddade 3 poäng åt Timrå, 3 poäng som kan bli väldigt viktiga när grundserien ska sumeras. Man är uppe på 11:e plats och samma poäng, 57, som 10:an Björklöven. De båda har 4 poäng upp till Västerås över sträcket, så Västerås börjar faktiskt ligga lite illa till nu...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0