Fjärde gången gillt för timrå

Leksand hade vunnit alla 3 matcher mot Timrå tidigare under den här säsongen, 3-2 i premiären, 1-3 i Timrå och sedan 3-2, eller om det var 4-2, senast lagen möttes i Leksand.

Leksand trampade också gaen i botten redan från start när lagen möttes för 4:e gången den här säsongen nu i lördags och man hade hela 10-2 i skott i den 1:a perioden, men Johan Matsson fick en riktigt bra start på matchen och därför var det fortfarande 0-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a skulle Timrå lite ologiskt sett till matchbilden ta ledningen, men på knappt 2 minuter hade Leksand vänt på steken genom mål av Martin karlsson och Tommi Paakkolanvaara.

Innan perioden var slut hade dock Timrå kvitterat igen, i en period som var betydligt jämnare sett till skotten, 14-13 till Leksand.

Den 3:e perioden gick helt klart till Timrå. Vet inte om leksingarna tröttnade lite efter den intensuva starten och de totalt 24 skott man hade avslossat på 2 perioder, men Timrå vann här skotten med 12-2. Man kan alltså säga att den 2:a perioden var jämn, den 1:a gick klart till Leksand och den 3:e klart till timrå. Inga mål föll dock varken i den 1:a eller 3:e perioden, men i sudden var det Timrå och Johan Johnsson som kunde avgöra matchen, 01:27 in i förlängningen.

1 poäng blev det i alla all för Leksand, som därmed vänder hem till Dalarna igen efter den här 5 matcher långa bortaturnén med 9/15 poäng i bagaget, vilket väl ändå får anses som helt okej. Det hade gärna fått vara några fler, men faktum är ändå att man tar poäng i 4/5 matcher och det är definitivt godkänt. Det är bara Hästen man nollar mot och här näst väntar Almtuna hemma i Tegera på torsdag, vilket blir en hård nöt att knäcka. Almtuna har ju nämligen, tillsammans med oskarshamn, varit något av ett bogieteam för Leksand under säsongen. man har tagit 0 poäng mot Oskarshamn, 1 poäng mot Almtuna. Den poängen kom i Uppsala och senast Almtuna var på besök i Leksand, ja, då vann man med klara 0-5.

Västerås - Björklöven 2-4

Bofors gör väldigt mycket mål, men släpper också in väldigt mycket mål. Det speglades i matchen mot Mora, där lagen följdes åt hela vägen. Det var 1-1 efter den 1:a perioden, 3-3 efter den 2:a och 4-4 efter den 3:e, varefter Daniel Hermansson avgjorde 27 sekunder in i förlängningen.

Sundsvall stod för en lite överraskande vändning när man vände 2-0 till 2-3. Pantern såg ut att kontrollera allt utmärkt efter den 1:a perioden, som man också vann med 17-9 i skott och 2-0 i mål, men på 7 skott i 2:a perioden gjorde Sundsvall 2 mål och därmed var det 2-2 inför den 3:e perioden och där blev Mathias Månssons mål i powerplay matchavgörande. Bra för Sundsvalls själbförtroende, det var länge sedan man tog 3 poäng, men man är avsågade i tabellen, 10 poäng upp till Asplöven, 18 poäng upp till timrå över sträcket. Nej, då var poäntappet nog mer kännbart för Pantern, som missade chansen att krypa närmre lagen över topp 8-sträcket, i synnerhet som Leksand tappade poäng och Västerås förlorade, igen, när Björklöven vann med 2-4 och istället kryper närmre topp 8. Man är 4 poäng bakom just Västerås, som nu är nere på 8:e plats...

Tingsryd visar återigen klass när man slår Vita hästen med klara 5-2 och nej, det finns faktiskt ingenting som tyder på att Tingsryd ska missa den Allsbvenska finalen. Nu är man serieledare igen, 1 poäng före AIK och imorgon möts de båda lagen på hovet. Snacka om het match!