Södertälje löper risk att få gå via playoff

Södertälje löper nu risk att få ta sig till kvalserien via Hockeyettans invecklade playoff. Man har haft allt i egna händer, men idag gick man på en ordentlig mina. 6-0! borta mot Västervik, som därmed toppar Allettan södra med 2 matcher kvar att spela. man är 2 poäng före SSK. Hade SSK fixat den här matchen, då hade man varit 5 före Västervik och saken hade nästan varit klar. Nu lär man få kriga in i det sista, samtidigt som man får hoppas på att något lag kan ta poäng från Västervik.

Södertälje har kvar att möta Huddinge hemma och Visby borta.
Västervik har Kallinge borta och Huddinge hemma.

Huddinge är ingen lätt match för något av lagen, i synnerhet inte som man fortfarande också har chansen att vinna serien, men då ska det till mycket. Huddinge måste då vinna över både SSK och Västervik under ordinarie matchtid, samtidigt som resp. lag måste förlora i ordinarie matchtid mot Kallinge/Visby. Det ska till väldigt mycket om det ska hända, men klart det finns en chans.

Visby är fortfarande 6:a, utanför playoffplatserna, men bara 1 poäng bakom Kallinge. Kallinge, som ju möter Västervik hemma, Visby möter Södertälje hemma. De 2 topplagen som fightas om att ta sig direkt till kvalserien. ja, kan man säga något annat än att Allettan södra är spännande?

*Som en liten parentes kan jag meddela att det inte blev västervik i topp av serien efter 11 spelade omgångar, som jag var inne på senast jag skrev om Hockeyettan, eftersom att både Västervik och södertälje då tog 2 poäng, SSK på straffar borta mot Troja och Västervik på straffar borta mot Visby. Samtidigt tog vimmerby sina första poäng i den här serien när man slog Hudiksvall med 4-5. den segern följde man upp med andra segern, när man idag slog Kallinge hemma med hela 6-2. Det gör att man nu inte längre är sist i serien, det är Hudiksvall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0