Seger i Sundsvall

Senast Leksand var uppe i Sundsvall förlorade man med 4-3, men båda gångerna Sundsvall har varit i Leksand har det slutat med storseger för de blåvita, 6-3 och 8-3 om jag minns rätt.

Riktigt så stora siffror blev det inte nu, men det var Leksand som inledde målskyttet när Viktor Amnér inledde målskyttet efter drygt halva 1:a perioden, men Sundsvall kvitterade innan perioden var över, men i den 2:a perioden var Leksand klart bättre och vann skotten med 15-4 och målen med 2-0. Alexander Ytterell och Janos Hari var det som gjorde målen och sedan stängde Johan Porsberger matchen med sitt 1-4-mål 3 minuter från slutet.

3 sköna poäng till Dalarna alltså, vilka gör att Leksand går förbi Bofors i tabellen, upp på 76 poäng, och att man är 9 poäng bakom Oskarshamn, som slog just BIK igår och som nog därmed har säkrat 3:e platsen i serien. Leksand har nu också 7 poäng ner till Hästen under sträcket och även om det i teorin inte är helt spikat så tror jag vi kan slå fast att slutspelsserieplatsen är säkrad.

Gårdagens och fredagens samtliga resultat:
Sundsvall - Leksand 1-4
AIK - Björklöven 7-2
tingsryd - Almtuna 4-3 str
Västerås - Pantern 1-0
Oskarshamn - Bofors 4-2
Mora - Asplöven 2-0

AIK säkrade ju sin plats i den Allsvenska finalen även teoretiskt sett i och med seger över Leksand i torsdags, men det hindrade dem inte från att köra över Björklöven med hela 7-2 och det var nästan fullsatt på Hovet, 7912 åskådare. Stockholmspubliken börjar nog trappa upp nu iinför slutspurten, för seriesegern vågar jag nog nästan också säga att den är klar. Tingsryd tappade poäng mot Almtuna, även om man faktiskt räddade 2 poäng, när Drew Paris kvitterade till 3-3 58 sekunder från slutet. Det gör i vilket fall att man nu är 6 poäng bakom AIK och med 12 poäng kvar att spela om tror jag det ska till väldigt mycket för att man ska ta ikapp det. Samtidigt är den Allsvenska finalplatsen så gott som klar för Tingsrydsdel också. Det är nämligen 12 poäng ner till Oskarshamn och med +30 mot +6 i målskillnad kan vi nog konstatera det som egentligen stått klart en längre tid, den Allsvenska finalen kommer att spelas mellan AIK och Tingsryd, där AIK av allt att dömma kommer få hemmaplansfördel.

Kring slutspelsseriesträcket lever dock dramatiken ännu. Leksand är 4:a med 76 poäng. BIK är 6:a med 75, samma som 6:an Mora. Almtuna är 7:a med 73 och Pantern är 8:a med 69, samma som 9:an Hästen. Sedan har Timrå 68, Västerås 67 och Björklöven 65. Enda hotet för Leksand, BIK och Mora skulle jag nog säga är Vita hästen, som är 6 resp. 7 poäng bakom, men i ärlighetens namn tror jag dessa 3 lag är klara för slutspelsserien. Starkt av Mora att spurta till sig en sådan plats, efter att egentligen ha gnuggat på bakom strålkastarljuset. Nej, jag tror Almtuna och Pantern är de lag som Hästen, Timrå, Västerås och Björklöven får sikta in sig på. för Lövens del är det vinna eller försvinna i varje match. Man har 4 poäng upp till Pantern och imorgon möter man Sundsvall hemma, samtidigt som Timrå möter AIK, Almtuna och Hästen möter varandra, Pantern möter Oskarshamn och Västerås gästar Haparanda. Där tror jag på 3 poäng för Västerås och Björklöven. Timrå nollar, vilket no också Pantern kan göra. Då klättrar Löven upp på 68, Västerås på 70. Löven är då fortfarande kvar på 12:e plats, medan Västerås går förbi både Timrå, Hästen och Pantern, om nu inte Hästen slår Almtuna. Gör man inte det, då är nog Almtuna klara för slutspelsserien, för då är man uppe på 76 poäng och det är då 7 poäng ner till Pantern under sträcket. Det tappar man inte då. Så, vinst för Almtuna imorgon och man är klara för slutspelsserien. Då är det 1 plats kvar som Västerås, Pantern, Hästen, Timrå och Björklöven får slåss om. Wow, det lär bli ett race in i det sista detta!

Slutligen kan vi också konstatera att Asplöven kommer få kvala sig kvar i serien, för precis som för Oskarshamn är det 12 poäng upp till laget över sträcket och med -31 mot -18 lär Asplöven inte kunna passera Björklöven ändå.

Ja, ni ser, saker och ting börjar klarna litegrann nu såhär mot slutet av serien, men den kommande veckan ska bli riktigt intressant att följa. Det är full omgång imorgon, på onsdag, fredag och sista omgången på söndag, om exakt 1 vecka idag alltså.

Ja, nu kör vi slutspurten här!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0