Modo missade chansen

Modo hade chansen att skapa riktig närv i det hela där kring sträcket mot slutet av grundserien när man mötte Rögle i en riktig nyckelmatch i Ängelholm under tisdagen, men det började illa för Övikslaget. Ludvig Rensfeldt gav nämligen Rögle ledningen efter drygt 3 minuters spel, i boxplay. Aj, aj, aj, inte bra för modo, som dock kunde kvittera senare i perioden. När Rögle svarade på det genom att gå ifrån till 3-1, då fick Adam Reideborn nog i Modokassen och Jonatan Bjurö kom in och gjorde det bra. Modo reducerade också och visade upp en annan desperation i sitt spel, men det hjälpte inte. Man lyckade visserligen reducera, men närmre än 3-2 kom man inte och avståndet upp till Rögle är nu 8 poäng, 6 till Malmö, som också tog poäng. Det är 9 matcher kvar, 27 poäng att spela om, så klart det kan gå för Modo och jag tror man har goda chanser att göra det, trots allt, men klart att det är tufft...

Färjestad - Örebro 1-2 str

Malmö tog som sagt också poäng. Man hade 0-2 efter den 1:a perioden, Luleå reducerade i den 2:a och kvitterade till slut i den 3:e. Starkt av Malmö att trots det få med sig 2 poäng. 2 poäng som kan bli grymt viktiga där i slutänden, men samtidigt, tur för Modo att Malmö inte tog alla 3 poängen. Jonas Gunnarsson storspelade och var väl ensam ordsak till att Luleå inte vann matchen, för skotten vann man med 34-15.

Karlskrona åkte på en ny ruggigt tung förlust och tar jag inte helt fel så skulle jag tro att man är tillbaka på ruta 1 i Karlskrona igen, trots den senaste tidens relativt bra spel, där man också fick utdelning och vann flera matcher i rad. Självförtroende bygger man dock inte upp över en dag sådär. Det tar tid och när det är på väg att byggas upp sådär kan man likna det vid ett rangligt husbygge. Stommen är på väg att bygas upp, men den är fortfarande instabil och det räcker med några få motgångar så raseras den och man får börja om på nytt. En förlust som denna är just ett sådant slag som kan rasera allt man försökt bygga upp. Frölunda gick nämligen ifrån till 2-0, men Karlskrona kom tillbaka och både reducerade och kvitterade. Sedan gjorde Frölunda ändå 3-2 med knappt 3 minuter kvar att spela och inte nog med det, målet kom i boxplay. Att få ett sådant matchavgörande mot sig, med så lite tid kvar, det tar knäcken på en, så just nu kan jag nästan lova att det inte är kul i Karlskrona...

Knäckta blev nog också Brynäs, för HV satte nämligen matchavgörande 3-2 med 3! sekunder kvar av 3:e perioden. Tuungt för Brynäs, givetvis, men till skillnad från Karlskrona har man ett helt annat själbförtroende i gruppen. Stommen till huset är mer stabil och allt raseras inte för en sådan sak, äen om det givetvis är tungt och tufft att åka på en sådan förlust. HV har nu 7 poäng upp till Djurgården på 6:e plats. Ingen omöjlighet, men tufft blir det. Djurgården som här drog ifrån Växjö 1 poäng i tabellen, eftersom att man vann på straffar i en match som innehöll det mesta. Det var chanser åt båda håll, ribbträffar, stolpträffar, fenomenala målvaktsräddningar, både från Cristopher Nilstorp och Mikael Tellqvist/Mantas Armmalis, som klev in mellan stolparna efter att Växjö gjort 4-4. En väldigt underhållande och kul match att följa får jag säga.