Leksand utspelat i Karlskoga..

Leksand tog en tung seger mot Almtuna i torsdags, men den segern följdes upp av en minst lika tung förlust mot Bofors i lördags. Faktum var att det inte var något snack om saken. det var klasskillnad mellan lagen och BIK vann fullständigt rättvist. Leksand var inte alls med i matchen. Man drällde med puck, slarvade något enormt i egen zon, bjöd hemmalaget på jättechanser matchen igenom och hade det inte varit för Tuohimaa, som helt klart var lagets bästa spelare, hade det mycket väl kunnat sluta både 6-0 och 7-0. Nu blev det "bara" 4-0, men det var inte ens nära en reducering för Leksand. Man sköt 17 skott på mål under hela matchen och inte många av dem var farliga. Ett stolpskott hade man som bäst, men närmre än så kom man inte och det här var ett ordentligt bottennapp. Bara att glömma och gå vidare...

Helgens samtliga resultat:
Bofors - Leksand 4-0
Pantern - Asplöven 3-1
Vita hästen - AIK 3-5
Oskarshamn - Mora 5-2
Tingsryd - Sundsvall 1-0

Leksand var utspelat i Karlskoga. Sundsvall var utspelat i Tingsryd. Man sköt bara 14 skott på hela matchen, men tack vare en storspelande Magnus Åkerlund skrevs slutresultatet ändå bara till 1-0, ett mål som niklas Johansson tryckte in knappt 2 minuter från paus i den 1:a perioden.

Tyvärr vann även AIK, som vände 2-0 till 3-5. Hästen hade hyfsad kontroll på matchen när man hade just 2-0 och även när man hade 2-1, men istället för 3-1, som var väldigt nära, gjorde AIK 2-2 och bara 37 sekunder in i 3:e perioden gjorde man också 2-3, varefter 2-4 kom av bara farten. Jesper Bratt stängde sedan marchen med 2-5 4 minuter från slutet. Hästen reducerade som synes, men närmre än så kom man inte och tyvärr då för Leksands del så vann båda topplagen, + Oskarshamn och Bofors, som alla ligger före i tabellen. Det är 21 poäng upp till Tingsryd nu och det kommer man givetvis inte att ta in på 9 matcher. Nej, det tåget har gått. Nu gäller det att ta den där 3:e platsen och dit upp är det fortfarande 7 poäng. Både BIK och IKO har 72 poäng och Leksand möter just Oskarshamn imorgon, så det blir en väldigt viktig match även det...