Bofors rycker i toppen

AIK vann premiären av Hockeyallsvenskan 2016/17. Nu var det Västervik som tog ledningen när lagen möttes på nytt på Hovet, men AIK kvitterade i 2:a perioden och även om Västervik återtog ledningen i 3:e perioden så kunde AIK ändå vända till 3-2. Det såg ut att räcka för 3 poäng, men med 01:27 kvar kunde jörgen Garterud kvittera för Västervik. AIK tog dock hand om bonuspoängen, 2 mycket viktiga poäng för Gnaget.

Onsdagens 4 resultat:
AIK - Västervik 4-3 SD
Tingsryd - Södertälje 2-1
Mora - Bofors 3-4 str
Almtuna - Timrå 3-1

timrå förlorar alltså igen och börjar tappa lite mark till lagen där framför, i synnerhet eftersom att både Västervik, Mora och Bofors tog poäng. BIK vann till slut en fartfylld tillställning i Smidjegrav arena, där Mora såg ut att gå mot 3 poäng, men där Bofors kvitterade med 32 sekunder kvar och sedan såg Victor Ejdsell till att bortalage också fick med sig bonuspoängen när han var den enda som satte sin straff.

För Södertälje går det tyngre. Man var inte chanslösa mot Tingsryd, men Niklas Rubin var tät i mål och såg till att Tingsryd fick med sig 3 viktiga poäng i jakten på de 4 främsta lagen. Samtidigt är södertälje nu 3 poäng bakom Västerås och hela 7 poäng bakom Vita hästen över sträcket...