SM-guldet till Frölunda!

Då är det avgjort. SM-guldet i ishockey säsongen 2015/16 går till Frölunda HC, för 1:a gången på 11 år. Det var säsongen 2004/05, det var NHL-lockout och Henrik Lundqvist vaktade kassen och Daniel Alfredsson ledde laget. Nu har Johan Gustafsson klivit in som reservmålvakt, när Lasse johansson blev skadad, och växt något enormt. Joel Lundqvist har lett det här laget, kanske inte poängmässigt, men han har gett så mycket runtomkring. Artturi Lehkonen och Ryan Lasch har stått för poängen och växt ännu mer här under slutspelet, liksom Johan Sundström och Christoffer Persson. Detta Frölunda,som först slog ut Djurgården, sedan Luleå och till sist alltså Skellefteå. Detta efter följande resultat i match 5 i bäst av 7 i denna finalseriee:

Omgång 5

Skellefteå - Frölunda 3-5

Stämningen var hög i skellefteå kraft arena inför matchen, men de flesta av de drygt 5800 åskådarna fick sig nog en rejäl kalldusch när Artturi Lehkonen gav Frölunda ledningen efter bara dryga minutens spel. Pangstart för Frölunda, men utöver det målet var det Skellefteå som hade öppnat matchen bäst, klart bäst. Man öste på framåt, men Johan Gustafsson var riktigt bra i mål och istället kunde Nicklas Lasu göra 0-2 för Frölunda, när han kom direkt från utvisningsbåset, fick pucken, misslyckades med dragningen mot Erik Hanses i Skellefteåmålet, men fick ändå se pucken gå in mellan benen på honom och när Lehkonen några minuter senare gjorde 0-3 på 5:e skottet på mål efter drygt 14 minuter, ja, då fick Hanses nog och Johan Backlund klev in mellan stolparna. Skellefteå reducerade också i 2:a perioden, men Frölunda ökade på till 1-4 och det såg mörkt ut för Skellefteå, som dock sprattlade till en gång till när man gjorde 2-4 i boxplay. Närmre än så kom man dock inte, Frölunda gjorde 2-5 och kunde segla hem guldet ganska enkelt. Det var helt enkelt en sådan dag, men i stort har faktiskt Frölunda varit bättre, klart bättre, än vad Skellefteå har varit och man har dessutom haft marginalerna med sig. Så att man vinner guldet känns faktiskt helt rättvist och för 2:a året i rad förlorar alltså skellefteå SM-finalen, men för 1:a gången under alla de här 6 raka säsongerna man har varit i final så förlorar man på hemmaplan.

Frölundas trupp som här alltså tog guldet och fick lyfta pokalen består av följande spelare och ledare, med moderklubben namngedd efter efternamnet:

Målvakter

Johan gustafsson, Köping HC, 1:a guldet
Lasse Johansson, Avesta BK, 1:a guldet
Viktor Brattström, Frölunda HC, 1:a guldet

Backar

Lukas Bengtsson, Huddinge IK, 1:a guldet
Oscar Fantenberg, Troja/Ljungby, 2:a guldet
Jakob Larsson, Troja/Ljungby, 1:a guldet
Oliver Lauridsen, Gemtofte, 1:a guldet
Tom Nilsson, Hanviken, 1:a guldet
Christoffer Persson, Häryda, 1:a guldet
Henrik Tömmernes, Färjestad BK, 1:a guldet

Forwards

Spencer Abbott, Hamilton Redwings, 1:a guldet
Anton Axelsson, Kungälv, 1:a guldet
Patrik Carlsson, Kungälv, 1:a guldet
Joey Crabb, Dimond high, 1:a guldet
Christoffer Ehn, Skara, 1:a guldet
Robin Figren, Hammarby, 1:a guldet
Andreas Johnsson, HK kings, 1:a guldet
Ryan Lasch, Penbroke Lumber kings, 1:a guldet
Nicklas Lasu, Mölndal, 1:a guldet
Artturi Lehkonen, Tuto, 1:a guldet
Joel Lundqvist, Järpen, 3:e guldet
Mats Rosseli Olsen, Furuset, 1:a guldet
Sebastian Stålberg, Lerum, 1:a guldet
Johan Sundström, Frölunda HC, 1:a guldet
Christian Vesalainen, IFK Helsingfors, 1:a guldet
Pontus Widerström, Kungälv, 1:a guldet

Coach

Roger Rönnberg, 1:a guldet

stefan Liv memorial trophy, alltså slutspelets mest värdefulle spelare, gick till Johan Sundström i Frölunda.

Vi avslutar därmed den här hockeysäsongen, 2015/16, med att säga grattis till Frölunda HC, som alltså vinner sitt 1:a SM-guld på 11 år!

Skellefteå - Frölunda 1-4 i matcher (Frölunda är svenska mästare)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0