SM-finalen, omgång 3

Igår spelades den 3:e finalmatchen mellan Skellefteå och Frölunda och såhär gick det:

Omgång 3

Skellefteå - Frölunda 1-3

frölunda vinner alltså borta igen och jag läste att Skellefteå inte har vunnit en finalmatch hemma sedan man slog Färjestad med 8-1 för 2 år sedan. Sedan har det bara blivit förluster. Man förlorade 3 hemmamatcher förra året mot Växjö och har hittills förlorat 2 mot Frölunda i år. Klart det sätter sig hos spelarna, men jag tror ändå inte att man lägger allt för stor vikt vid det.

Matchen igår var ganska jämn, men det var Frölunda som gjorde både 0-1 och 0-2 i den 1:a perioden. Skellefteå reducerade och tryckte på som tusan för en kvittering i 3:e perioden. Har nästan aldrig varit med om ett större tryck mot ett mål, SAIK dominerade fullständigt, men Johan Gustafsson klev fram och var riktigt, riktigt bra när Skellefteå tryckte på som mest. Man sköt och sköt och sköt och puckarna gick överallt, utom i mål. Istället kunde frölunda och Artturi Lehkonen avgöra matchen när Jimmie Eriksson drog på sig en väldigt onödig utvisning med mindre än 3 minuter kvar att spela, just när Skellefteå pressade som mest. I det efterföljande powerplayet kunde då Lehkonen som sagt stänga matchen med 1-3 och Frölunda har nu 2-1 i matcher inför match 4 i Göteborg imorgon.

Skellefteå - Frölunda 1-2 i matcher