Rörig match i ängelholm

Det var målllöst i Ängelholm efter den 1:a perioden när Djurgården kom på besök, men i den 2:a gjorde gästerna 2 snabba mål, varefter rögle reducerade. Sedan hblev det rörigt värre, när djurgården föötst trode att man hade punkterat matchen i 3:e perioden med sitt 1-3-mål, men efter videogranskning dömdes målet bort och man fick istället en gubbe utvisad för goaltender interference. Senare var det Rögles tur att göra samma grej. Man trodde att man hade kvitterat till 2-2, men målet dömdes bort och istället fick man en gubbe utvisad. Till slut kunde Djurgården hålla undan och vinna matchen med 1-2.

Samtliga resultat från kvällens SHL:
Rögle - Djurgården 1-2
Modo - HV71 5-0
Växjö - Frölunda 3-5
Malmö - Färjestad 2-3
linköping - Brynäs 4-3 str

Växjö fortsätter att förlora och för 5:e matchen i rad hamnade man i underläge. Inte en enda gång på 5 matcher har man alltså gjort 1:a målet. Frölunda hade 1-3 efter den 1:a perioden, Växjö reducerade i den 2:a, men närmre än så kom man inte och Frölunda fortsäter att toppa tabellen.

Modo åkte på stryk med 7-2 senast mot LHC. Nu gick man ut och körde över HV. Undrar om Leksand kan göra samma sak mot Sundsvall på lördag, apropå inlägget jag skrev tidigare idag...

Oscar Alsenfelt har inte varit dålig under de här första matcherna i malmötröjan, men ikväll gjorde han en riktig tavla, som dessutom avgjorde matchen. Vid ställningen 2-2 fick milan Gulas se pucken smita in i mål bakom Alsenfelt från nästan ingen vinkel alls. Ett mål som bara inte ska vara mål, men det blev mål och Färjestad tog med sig alla 3 poäng hem från Malmö.

Brynäs var på vä mot ytterligare en seger när man vände 2-0 till 2-3 i den 2:a perioden, efter 2 snabba mål mot slutet av perioden, men Rhett Rakshani ville annat och gjorde först 3-3 och sedan satte han också den avgörande straffen på straffläggningen.