Målfyrverkeri i Karlskrona

Bottenmötet i Karlskrona blev händelserikt och målrikt. Det var hemmalaget som förde spelet, men det var Malmö som tog ledningen i den 1:a perioden, en ledning som man sedan utökade i den 2:a perioden, trots att Karlskrona fortfarande var det klart bättre laget rent spelmässigt. Malmös avslut var dock betydligt giftigare, men KHK skulle ändå få in både en reducering och en kvittering, genom Maxim Matuskin och Filip Kruseman och vips så var Malmös övertag borta. 2-2 var dock ett betydligt mer rättvist resultat sett till matchbilden, men det var återigen Malmö som skulle ta ledningen. Björn Svensson smällde in 3-2 för Malmö, efter att TJ Galiardi stoppat puckken på blå med ena foten och serverat Svensson. Man ökade sedan kort därefter på till 4-2. Karlskrona bet sig dock fast och reducerade på nytt när målen fullständigt haglade in i den 2:a perioden, där Malmö dock fick sista ordet när man gjorde 3-5, alltså 3-4 bara i den 2:a perioden! I den 3:e ökade Malmö sedan på till 6-3 och 7-3, innan Karlskrona kunde reducera till 4-7, vilket också blev slutresultatet. Malmö gjorde det väldigt bra i sista perioden och försvarade sin ledning på ett väldigt bra sätt, nåot man har haft svårt att göra hittills under säsongen, men nu gjorde man det och det var lagets 1:a bortaseger för säsongen och man klättrar därmed förbi Karlskrona, HV och Växjö i tabellen.

Färjestad - Örebro 2-3 str

Chris abbot var tillbaka i Norrbotten, nu iförd HV-tröjan, under lördagen, men Luleå spelade ut HV totalt i den 1:a perioden. Det såg väldigt virrigt ut i HV's spel, särskilt defensivt, där man inte alls fick det att stämma och Luleå hade 3-0 redan efter den 1:a perioden, en ledning som man sedan ökade på i 2:a perioden. Erik Ersberg fick utgå p.g.a. skada och Fredrik PW hade stolpar och ribba att tacka för att Luleå inte utökade ledningen till både 5-0 och 6-0. Hade man gjort det så hade det inte alls varit oförtjänt, för Luleå tryckte ner HV enda ner i skridskoskenorna och fick också mycket riktigt in 5-0 innan 2:a perioden var slut. HV fick till slut in en puck och det var mycket riktigt Chris Abbot som fick målet, men Luleå ökade på till 6-1 och 7-1. Därefter slappnade man kanske av litegrann, för HV kunde kvittera 3 gånger om, men nådde givetvis inte hela vägen, utan Luleå tog 3 poäng.

I Gävle var det bortalaget och serieledande Frölunda som tog ledningen, men Brynäs kvitterade i den 1:a perioden och sedan åkte man sönder Frölunda i 2:a perioden. man gjorde allt rätt och spelade ut Frölunda totalt, men fick ändå inte in pucken bakom Johan Gustafsson. Det skulle till slut doc ändå bli 3 poäng för Brynäs, när Anton Rödin tryckte in 2-1 efter 17:52 i 3:e perioden och sedan stängde Greg Scott definitivt matchen med 3-1 i öppen kasse och Frölundas 1:a förlust den här säsongen var därmed ett faktum.

I Linköping var det Skellefteå som till slut kunde ta bonuspoängen på straffar och det var därmed LHC's 1:a förlust hemma i saab arena den här säsongen, men man har åtminstone ännu inte förlorat i ordinarie tid på hemmaplan.

Rögle tog ledningen uppe i Övik, men Modo tog sig samman och föll inte ihop som man gjorde senast, utan Bill Thomas kvitterade för Modo och sedan såg Per-Åge Skröder till att Modo hade ledningen inför 3:e perioden, där man höll undan och där Skröder även kunde sätta 3-1 i öppen kasse för Modo.

Djurgården tog ledningen på Hovet genom tomi Sallinen, men Växjö kvitterade och i den 2:a perioden var det bortalaget som tog ledningen, i en match som svängde fram och tillbaka och där lagen turades om att sätta press nere i offensiv zon. ena minuten var det Växjö som hade tryck, nästa minut var det Djurgården. I 3:e perioden skulle DIF också kvittera, men först efter att Växjö fått en drömstart på perioden och gjort 1-3 redan efter 48 sekunder. Genom 2 snabba mål av Markus Sörensen inom loppet av 3 minuter kunde Djurgården gå upp till 3-3 och sedan avgjorde Markus högström 2 minuter in i förlängningen. Växjö fortsätter därmed att ha det jobbigt i årets SHL och parkerar nu på 12:e plats i tabellen.

Milan Gulas gav Färjestad ledningen i den 1:a perioden, men Örebro kvitterade i den 2:a, genom Daniel Viksten. Johan Ryno hittade dock fram till Micke Johansson, de levererar alltså även i Färjestad, precis som de gjorde i Leksand, och Färjestad hade ledningen på nytt, men återigen skulle Örebro kvittera. Sedan kunde man också ta bonuspoängen när man satte sina 2 första straffar, medan färjestad missade båda sina. Färjestad tog alltså inte chansen att ta över serieledningen, när Frölunda förlorade. Istället klättrar örebro upp bara 1 poäng bakom FBK i tabellen och de båda lagen parkerar på 4:e resp. 5:e plats, bakom Frölunda, LHC och Brynäs.