Slutspelsserien - Omgång 4

Björklöven tog igår inte chansen att säkra en plats i direktkvalet till SHL, men man har fortfarande allt i egna händer inför sista omgången som spelas imorgon.

Nu var det Vita hästen som gästade Umeå och det var en jämn match i 1:a perioden, men där Hästen i 2:a perioden både kunde göra 0-1 och 0-2, vilket blev matchavgörande, för Löven pressade på för att nå ikapp i sista perioden, hade 15-2 i skott där och fick också in reduceringen 3 minuter från slutet och Hästen kunde hålla undan hela vägen och är nu ruskigt nära direktkvalet. 1 poäng mot Bofors imorgon räcker för att säkra platsen. Faktum är att man t.o.m. kan vinna serien, men då måste man ha hjälp av Björklöven, som slår Rögle och då samtidigt spelar bort malmö från direktkvalet. För Malmö har faktiskt fortfarande en chans att nå dit, efter följande resultat i omgång 4 av denna slutspelsserie.

Björklöven - Vita hästen 1-2
Bofors - Malmö 2-3 str
Mora - Rögle 3-4 str

Malmö tog alltså 2 blytunga poäng här, efter att Bofors tagit en tidig ledning med 2-1 efter bara dryga minutens spel i 3:e perioden, men där Eric Himelfarb kunde kvittera för Malmö och där matchen sedan gick till straffar, säsongens viktigaste straffläggning, utan tvekan. Det lag som tog bonuspoängen skulle fortfarande ha chansen att nå direktkvalet. För det förlorande laget skulle säsongen vara över efter fredagens match, detta eftersom Hästen hade slagit Björklöven och att Löven på 3:e plats i tabellen därför var 3 poäng före dessa båda lag, men där båda dessa lag har betydligt sämre målskillnad än vad Löven har. Så en oerhört viktig poäng stod alltså på spel och det var Malmö som tog den, efter att Jens Jakobs och Tony Romano satt sina straffar och där Henrik Björklund var den enda att sätta sin straff i hemmalaget.

Rögle hade både 0-1, 0-2 och 2-3 mot Mora, men Mora kom tillbaka 3 gånger om och ordnade en sttraffläggning, där Rögle dock drog det längsta strået och nu är väldigt nära serieseger i den här serien. För att man inte ska ta den måste man förlora i ordinarie tid mot Björklöven imorgon, samtidigt som Hästen slår Bofors i ordinarie tid. Då vinner, tro det eller ej, Vita hästen den här slutspelsserien, där tabellen alltså ser ut såhär efter 4 spelade omgångar.

1, Rögle 11p +6
2, Vita hästen 9p +3
3, Björklöven 7p +3
4, Mora 6p 0
5, Malmö 5p -6
6, Bofors 4p -6

Leksand får i nuläget alltså på nytt möta Björklöven, precis som läget var efter omgång 2, men chansen/risken finns fortfarande att man får möta Hästen, Mora eller Malmö.

Förutsättningarna är som följer:

Rögle vinner serien om man vinner mot Björklöven, i ordinarie tid eller i sudden/straffar. Kan också räcka med bara 1 poäng, om Hästen inte slår Bofors med fler än 2 mål.
Skulle Rögle vinna, i synnerhet i ordinarie tid, då är samtidigt Björklöven i princip borta, eftersom att Mora och Malmö möts. Vinner Mora går man upp på 9p och förbi Löven. Vinner Malmö går man upp på 8p och förbi Löven. Lövens enda chans att då klara 3:e platsen är att Malmö slår Mora i sudden/straffar, samtidigt som man själva inte förlorar med mer än 4 mål. Då stannar alla 3 på 7p, men Löven tar 3:e platsen i kraft av bäst målskillnad.
Om Björklöven slår Rögle har Hästen ett gyllene läge att vinna serien. Slår man då Bofors gör man det. Vinner då istället Bofors blir Hästen 3:a. Man kan också bli 4:a, om bofors vinner med 2 mål eller mer, samtidigt som Mora tar 3 poäng mot Malmö. tar Malmö poäng mot Mora, då är Hästen garanterad en plats bland de 3.
För att Malmö ska nå topp 3 måste man ta 3 poäng, samtidigt som Rögle slår Björklöven. Svårare än så är det inte.

Björklöven har alltså allt i egna händer inför sista omgången, men man har där en väldigt svår bortamatch. man har visserligen spelat bra mot Rögle under hela säsongen, så det finns helt klart chans till poäng, vilket jag hoppas, så att man passerar Hästen i tabellen, samtidigt som Hästen förlorar mot Bofors. Då får Leksand möta Hästen i direktkvalet. Alternativt vinner Rögle mot Löven och Mora slår Malmö. Då får Leksand möta Mora i direktkvalet...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0