Kvalserien till Allsvenskan - omgång 1

Så är då kvalserien upp till Hockeyallsvwnskan här, där 4 av de 6 lagen i år kommer att spela i HA kommande säsong. AIK och Södertälje fyller ut den Hockeyallsvenska kvoten i serien och från Hockeyettan har Pantern, Sundsvall, Tingsryd och Västervik krånglat sig hit. Pantern och Sundsvall genom att vinna resp. Alletta och Tingsryd och Västervik genom att krångla sig hit playoffvägen i 3 steg.

I 1:a omgången ställdes de Allsvenska rivalerna mot varandra när Södertälje gästade Hovet och AIK inför ögonen på 2874 åskådare, en väldigt dålig publiksiffra. Nere på isen fick Robert Karlsson, mr. Södertälje, matchstraff efter 7 minuters spel och i det efterföljande powerplayet kunde AIK genom Daniel Olsson-Trkulja göra 1-0. Markus Jonsson ökade sedan på till 2-0 i 2:a perioden och Jordan Henry fastställde sedan slutresultatet, 3-0, i öppen kasse. En härlug start på den här serien för AIK, som jag nu tror bara kommer ånga på och bli klara för HA relativt snabbt. AIK:s seger var väl kanske inte helt rättvis sett till matchbilden, för Södertälje skapade mer och bättre chanser, men den här kvällen var Robin Rahm omutlig.

Resultaten från omgång 1:
AIK - Södertälje 3-0
Sundsvall - Pantern 2-3 SD
Västervik - Tingsryd 4-2

I Sundsvall var det jämnt och tätt. Pamtern gjorde en grymt bra bortamatch, men till slut var det Sundsvall som kunde ta ledningen i 2:a perioden. Pantern kvitterade dock och bara 53 sekunder in i 3:e perioden tog man också ledningen. Hemmalaget fortsatte dock att tugga på och fick utdelning. alexander Sundqvist kvitterade 9 minuter från slutet, ett mål som gav en oerhört viktig poäng för Sundsvall, men mer än 1 poäng blev det inte, för 01:02 in i förlängningen kunde Fredrik Hetta, lillebror till Henrik i Malmö, avgöra för Pantern, som fick med sig 2 tunga poäng från Sundsvall.

I Västervik och Plivettradehallen var det jämnt spel även där. 2 defensivt bra lag som höll motståndarnas offensiv på utsidan och försvarade sin resp. målvakt bra, vilket gjorde att det inte sköts särskilt mycket skott, men i 2:a perioden kunde Tingsryd ändå ta ledningen. Minuten senare var det dock kvitterat igen, men det var Tingsrydsledning efter 2 spelade perioder, efter att Hannes Johansson återgett ledningen till Smålandslaget. I 3:e perioden blev Dan Pettersson stor matchhjälte när han först gjorde 2-2 och sedan 3-2 4 minuter senare, varefter Daniel Wälitalo höll ihop det och Linus Boström kunde sätta avgörande 4-2 i öppen kasse.

Det gjorde alltså att vi hade följande tabell efter den 1:a omgången:

1, AIK 3p +3
2, Västervik 3p +2
3, Pantern 2p +1
4, Sundsvall 1p -1
5, Tingsryd 0p -2
6, Södertälje 0p -3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0