Hur gick det för Modo, Hästen, Västerås och Rögle?

Jag lovade er att ge er resultaten för hur det gick mellan Vita hästen och Modo och mellan Rögle och Västerås i helgen. Såhär gick det:

Vita hästen - Modo 0-2
Rögle - Västerås 4-3

Linus Ullmark höll 1 nolla under hela grundserien. Nu har han hållt nollan 2 matcher i tad och Modo har nu 5-0 i mål och 2-0 i matcher, dett atrots att Hästen inte alls var dåliga hemma i Himelstalundshallen, men man räckte inte till mot Modo, där Jonas Ahnelöv gjorde 0-1 med 01:04 kvar av 1:a perioden och där Marsell Hossa höll sig framme på en retur från Henrik Lundberg, som återigen vaktade Hästenmålet, en puck som stidsade rakt upp i luften och där Hossa kunde få tag i den och raka in den bakom Lundberg när den damp ner på isen igen. Sedan orkade Hästen inte resa sig igen.

4866 åskådare fanns på plats i Lindab arena, för att se Västerås gästa. Det var en ganska tråkig match till att börja med, inga störe känslor och det kändes inte alls som en match med så mycket betydelse. I 2:a perioden kopplade dock Rögle ett järngrepp om matchen när man gjorde både 1-0 och 2-0. Västerås rejält i brygga med andra ord. Värre skulle det bli, för i 3:e perioden gjorde Ludvig Rensfeldt 3-0 för Rögle, innan Broc Montpetit reducerade för Västerås. Nu hade också matchen tänt till ordentligt och det var rejält med känslor inblandat, både från spelarhåll och publikhåll. Knappa minuten efter Västerås reducering utökade dock Rögle till 4-1 och det såg ut att bli en lätt seger för Rögle, då det bara återstod 14 minuter av matchen, men pendeln skulle svänga över åt Västerås håll igen, och med knappt 10 minuter kvar att spela kom 4-2 och 3 minuter senare kom 4-3. Snacka om att det blev känslor. Nu var det Rögle som var nere för räkning och Västerås som öste på för en kvittering. En kvittering som aldrig kom. Rögle höll undan och vann med 4-3 och har nu också 2-0 i matcher.