13:e raka förlusten

Under torsdagskvällen var det så dags för sista omgången av SHL säsongen 2014/15 och Leksand ställdes då mot hemmastarka Linköping i Saab arena. En väldigt svår bortamatch på förhand, men Leksand gjorde det bra i 1:a perioden, även om LHC dominerade rent spelmässigt. Leksingarna hade väl i ärlighetens namn inte mycket att säga till om, inte ens i kraft av 2 powerplay lyckades man få hål på David Rautio i LHC-kassen.

Det såg ut att bli en mållös period, men med knappa minuten kvar satte LHC 1-0, precis efter att Leksand spelat ett av sina 2 ganska uddlösa powerplay. Surt att få ett mål mot sig så nära paus, men det är på något sätt det som just nu karaktäriserar Leksand, det är stolpe ut hela tiden och målen man får mot sig är psykiskt tunga. Det känns som det bara kommer våg efter våg med negativiteter och det fortsatte tyvärr i 2:a perioden...

...För knappa minuten in i 2:a perioden höll sig Jacob Micflikier framme på nytt och det var 2-0 för LHC. sämsta tänkbara start för Leksand, men det är inte ens förvånande längre. Just nu går allt emot laget och det ska till mycket för att man ska ta sig ur det här till direktkvalet börjar. Som jag skrev i inlägget om HV-matchen i tisdags så tror jag 1:a matchen där i direktkvalet, oavsett vem man får möta, blir en nyckelmatch för utgången av den bataljen...

LHC fortsatte att ösa på och 3-0 var väldigt nära, men den gången hade Jocke Lundström stolparna med sig. 3-0 kom ändå kort senare, en retur som Johannes Sallmonsson snappade upp och matchen var nästan stängd, även om Leksand faktiskt jämnade ut matchbilden litegrann mot slutet av perioden.

Uppförsbacken var dock väldigt stor inför den 3:e perioden, men inget är klart förrän 60 minuter är spelade och i den 3:e perioden vaknade åtminstone den blåvita publiken litegrann, men vad hjälpte det när LHC ändå fick in 4-0 och stängde matchen?

Leksand var ytterst nära en reducering precis i slutsekunderna, men pucken ville inte in i mål, som sig bör när man inte har något flyt och allt studsar emot en.

4-0 till LHC alltså. Egentligen inget mer med det. Det var en på förhand väldigt tuff bortamatch och poäng här hade mest varit en bonus. Tränare Sjur Robert Nielsen, som sedan några matcher tillbaka har tagit över tränarrollen från "Äpplet" påpekade dock att man har tränat hårt inför vad som komma skall och att det därför kunde vara lite soppatorsk i benen, för det är ju inte nu man ska vara som bäst. det är om drygt en vecka. Då gäller det, liv eller död, det kan vara så mycket som står på spel och Leksand har tyvärr allt att förlora som läget är nu. Därför gäller det att kunna släppa allt det där som hänger över en, att benen då är pigga igen och att man spelar som man gjorde där runt jul, eller iaf trummar på som mot Växjö, när man var 2 minuter från 3 poäng, och Frölunda, där man som bekant var 4 sekunder från 3 poäng. Spelar man så, då kommer det gå vägen.

Övriga resultat i omgång 55 av SHL 2014/15:
Luleå - Frölunda 3-0
Örebro - Djurgården 4-5 str
Brynäs - Modo 2-1
Växjö - Färjestad 4-1
HV71 - Skellefteå 0-3

många nollor här. LHC, Skellefteå och Luleå håller nollan i sista omgången.

Det enda av spänning gällande tabellen som fanns kvar innan den här omgången var vilket lag som skulle bli 4:a i tabellen. HV hade den platsen inför sista omgången, men i och med deras 0-3-förlust mot Skellefteå och LHC:s 4-0-seger mot Leksand så klättrar LHC förbi HV i tabellen och slutar 4:a i densamma, vilket som sagt ger hemmaplansfördel i kvartsfinalerna, som drar igång på onsdag.

Brynäs vände 0-1 till 2-1 i 2:a perioden, vilket också blev slutresultatet.

Även Växjö vände i 2:a perioden. Färjestad hade 0-1 efter den 1:a, men genom 4-0 i 2:a perioden vände och stängde Växjö matchen och tog en säker seger.

Det mest notabla här var väl annars Djurgårdens starka seger mot Örebro,trots att Örebro hade 3-1 och 4-2 efter den 2:a perioden lyckades man inte stänga matchen och Djurgården kom tillbaka och kunde också vinna på straffar. Starkt av DIF!