Intressanta matcher säsongen 2015/16

Spelschemat för Hockeyallsvenskan 2015/16 är släppt. Jag har gått igenom det och listat mina toppkandidater till intressanta och roliga matcher att gå på under säsongen.

Såhär ser det ut:

fredag 11 september Leksand - Timrå
Söndag 27 september Leksand - Vita hästen
Onsdag 30 september AIK - Leksand
Lördag 24 oktober Oskarshamn - Leksand
Tisdag 10 november Vita hästen - Leksand
Torsdag 12 november Leksand - AIK
Onsdag 18 november Leksand - Mora
Fredag 27 november Leksand - Björklöven
Lördag 12 december Tingsryd - Leksand
Lördag 26 december AIK - Leksand
Lördag 9 januari Mora - Leksand
Lördag 16 januari Västerås - Leksand
Lördag 23 januari Timrå - Leksand
Tisdag 16 februari Vita hästen - Leksand
Fredag 26 februari Leksand - Västerås
Söndag 28 februari Leksand - Björklöven

7 hemmamatcher.
9 bortamatcher.
16 matcher totalt.

Premiären i Tegera den 11 september lär bli så gott som knökad. Där vill jag gärna vara på plats.

Bortamatcherna mot Hästen kommer bli grymma och är inga problem, eftersom att det är så nära här. Första gången vi gästar Himpan är 10 november. Bara 2 dagar efter det är det stormatch i Tegera mot AIK och veckan efter är det Daladerby i Tegera, tyvärr dock mitt i veckan, på en onsdag...

Även fredagsmatchen mot Björklöven den 27 november kan nog bli ganska tätbefolkad och annandagsmatchen på Hovet lär det bli drag på. Kanske t.o.m. blir så att AIK lägger den matchen i Globen?

Matcherna mot Oskarshamn och Tingsryd är väl egentligen inga jätteintressanta matcher, men jag tog med dem ändå, mest för att de är lördagsmatcher, för att det inte är överdrivet långt att åka och för att det isf skulle bli 2 nya arenor att besöka. Jag har varken varit i Arena Oskarshamn, som den ju inte heter nu längre, men minns inte vad den heter, eller Nelsson garden arena.

Sedan har vi 3 lördagar i rad där i januari med intressanta bortamatcher. Först Daladerby i Mora 9 januari, sedan förmodad toppmatch i Västerås helgen efter och sedan lördagsmatch i Timrå helgen efter det. Någon av dem skulle vara kul att åka på, främst Mora - Leksand, särskilt om onsdagsderbyt där i november inte blir av, för att åka på minst ett Daladerby skulle vara häftigt!

Slutligen har vi de 2 avslutande matcherna för grundserien. Det är visserligen hemmamatcher båda 2 för Leksands del, men det är sannerligen ingen lätt avslutning man har. Västerås hemma i omgång 51 och Björklöven hemma i omgång 52. Där kan mycket avgöras och det skulle vara kul att vara på plats vid åtminstone någon av de båda matcherna...

Utöver de här 16 matcherna finns det tyvärr betydligt mindre lockande matcher under säsongen. Inget ont om dessa klubbar, men det är vid matcher mot typ Pantern, Sundssvall och Almtuna, särskilt mitt i veckorna, som degraderingen svider extra mycket. Att byta ut bortamatcher mot Frölunda, Djurgården eller Färjestad, till bortamatcher mot Pantern, Sundsvall eller Almtuna, det känns tyvärr ganska bittert...

Nu är det dock där vi är, det är bara att bita i det sura äpplet, ta tjuren vid hornen och ännu en gång ta oss tillbaka till svensk hockeys finrum, där vi egentligen hör hemma!

Kommentarer
Postat av: Kristina Östlin

bra info / Kristina Leksing tills vi dör.

2015-09-09 @ 18:51:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0