Släpmatchen i Hockeyallsvenskan

Den mellan Västerås och Rögle, den som länge har släpat efter, spelades nu äntligen ikväll och därmed är tabellen numera helt jämn. Inget lag har fler eller färre spelade matcher än något annat lag, vilket är väldigt skönt när man tittar på och analyserar tabellen.

Matchen då?
Ja, den vann Västerås efter straffar med 2-1. Lars Volden i Röglekassen tycks dock ha gjort en väldigt bra match. 40/42 skott tog han, men det räckte alltså inte för seger ändå. 1 poäng fick man dock med sig, efter att Nick Angel gett hemmalaget ledningen i powerplay knappt halvvägs in i 2:a perioden och där Jakob Lilja sedan kvitterade efter drygt 8 minuters spel av 3:e perioden. Straffhjälte blev sedan Dustin Johner, när han satte Västerås 2:a straff, medan Christoffer Liljevall hade missat, något som också Peter Le Blanc gjorde och saken var biff.

Det innebär att Västerås nu är 2 poäng bakom Karlskrona, 4 bakom Bofors och 5 från serieledning. Rögle är 3 bakom Karlskrona, 5 bakom Bofors och 6 från serieledning.

En lite tråkigare nyhet gällande Allsvenskan är den att Almtuna idag gick ut med att man dras med stora ekonomiska problem. Vet inte om spelarna är helt fria att lämna redan nu, men Tobias Hage är i vilket fall redan klar för Djurgården och "Honken" uppvaktas både av Malmö och Brynäs. Det vore ett gigantiskt tapp för Uppsalaklubben om han försvann.
Det här var verkligen inte vad Almtuna behövde i nuläget, när man dras in mer och mer i den där bottenstriden i tabellen och faktiskt bara har 5 poäng ner till jumboplatsen i serien. Detta kan slå oerhört hårt mot klubben...