Hattrick på 7 minuter

Det var just vad AsplövensSebastian Dyk lyckades med ikväll hemma mot Vita hästen. Redan efter drygt 2 minuter smällde han in 1-0 till Asplöven. 2 minuter senare satt 2-0 i nät bakom Axel brage. Knappt 3 minuter senare small det igen när 3-0 satt i nät. Snacka om smakstart för Asplöven, som hade 3-1 efter den 1:a perioden och ökade på till 4-1 i 2:a, gissa från vems klubba? Sebastian Dyk, så klart. Vilken kväll han hade. Asplöven vann till slut med klara 6-2, en seger som innebär att Asplöven befester sin 9:e plats i tabellen och nu bara är 1 poäng bakom just Vita hästen på 8:e plats. Asplöven har dessutom betydligt bättre målskillnad än Hästen, så nu börjar goda råd bli dyra för Norrköpingslaget.

Kvällens matcher:
Asplöven - Vita hästen 6-2
Oskarshamn - Västerås 2-3 SD
Almtuna - Malmö 2-3 SD
Björklöven - Södertälje 3-0

Både Västerås och Malmö tappade alltså poäng. Oskarshamns poäng innebär att man klättrar förbi timrå i tabellen, upp på 11:e plats. Det var dock nära att det inte blev någon poäng alls, för Västerås gjorde 1-2 med drygt 5 minuter kvar, men när Oskarshamn plockade målvakten tog det bara 11 sekunder innan Lucas Eriksson kunde trycka in kvitteringen. Att Oscar Steen sedan bara behövde drygt 2 minuter av sudden innan han kunde avgöra för Västerås är en annan femma. Den där poängen för Oskarsham kan bli väldigt värdefull i slutänden!

Björklöven fortsätter att vinna och Södertälje ffortsätter att förlora. Återigen är det tidiga mål som fäller SSK. För några veckor sedan släppte man in tidiga mål mot Vita hästen, vilket till slut fällde dem. Här gjorde Björklöven 1-0 redan efter 21 sekunder. 2-0 kom efter 35 sekunder i 2:a perioden. Starkt av Löven, som nu närmar sig Mora på 6:e plats. För SSK ser läget betydligt sämre ut för. Det är nu 3 poäng upp till Timrå över sträcket och 9 poäng upp till Hästen över slutspelsseriesträcket. Att ta i 9 poäng på 8 matcher är väldigt mycket, så nej, jag tror tyvärr att SSK nu, trots allt, är körda. Tåget har nog lämnat perången nu. Det borde det som sagt redan ha gjort för länge sedan, med tanke på hur knackig säsongen har varit, men tack vare att alla har slagit alla under säsongens gång har man ändå hängt kvar hyfsat bra. Nu ser det dock väldigt tungt ut...