1:36 förstörde 58:24 minuters krigarinsats...

Det var mycket, mycket leksingar på plats i Scandinavium, där det förövrigt näst intill var lapp på luckan, d.v.s. fullsatt, under lördagskvällen. Matchen fick dock en tråkig start, när Oliver Bohm i Frölunda skadades redan efter dryga minutens spel. Efter en tackling veks foten. Inget fult inblandat alltså, men inget mer spel för Boohm och strax därefter fick man powerplay, ett väldigt bra sådant, men de blåvita klarade av det med nöd och näppe.

Högt tempo med chanser åt båda håll var det, med knap fördel Frölunda, men inga mål. Leksand stack dock upp, inte minst när Toni Kähkönen snodde åt sig pucken i mittzonen och sånär pricksköt in 0-1 för Leksand, men den gången satt inte pucken i nät för finländaren, som senast mot Modo dubblade sin målskörd för säsongen, som nu är uppe i 4 mål.

Minuter senare gjorde de blåvita samma sak igen. Frölnda drällde med pucken och Leksand snodde åt sig den och fick ett kanonläge att ta ledningen igen, men inget mål den gången heller.

Frölunda skapade mer massivt tryck, tryckte fast Leksand i egen zon ganska bra, men Jocke Lundström, som vaktade kassen den här kvällen, då Oscar Alsenfelt var sjuk, liksom Tomi Sallinen, gjorde det bra och istället fick leksingarna spendera tid i powerplay. Ett PP som dock inte gav någonting, men efter detsamma var Tobbe Forsberg återigen nära på att ge bortalaget ledningen. Ja, Leksand hade nästan tagit över litegrann, eller, rättare sagt, man utnytjade Frölundas misstag. Det enda man inte gjorde var mål, men det gjorde inte Frölunda heller.

Hemmalaget hade ett mer massivt och solit tryck nere mot Lundström, men Leksand hade minst lika sylvassa kontringar, men inga mål och det var 0-0 efter den 1:a perioden.

I 2:a perioden fick Leksand återigenn spendera tid i powerplay, för 3:e gången i matchen, men fick inte heller den här gången utdelning. Frölunda visade prov på sitt fina boxplayspel, men direkt efter att man blivit fulltaliga satt pucken dock i nät bakom linus Fernström. Fabian Brunnström smackade dit 0-1 för de blåvita.

Frölunda jagade sedan en kvittering och man hade ett skott i stolpen och tryckte på ganska bra, ledde skotten överlägset.

Den blåvita delen av den månghövdade publiken hade tänt till rejält efter målet och hördes nu väldigt bra.

Nere på isen hade Frölunda som sagt ett stoprt skottövertag, totalt hela 20-8 i skott, men det var 0-1 i mål. Väldigt likt senast när Frölunda var på besök i Tegera arena, tycker ni inte? Frölunda hade då, precis som nu, ett stort spelövertag, men Leksands defensiv och målvakt agerade vägg. Då var det Oscar Alsenfelt, nu var det Jocke Lundström.

Hans nolla skulle dock också spräckas. Robin Figren sköt ett skott som Lundström lämnade retur på, en retur som Figren själv var där på och petade in 1-1. Christoffer Persson var dock i målgården och störde Lundström när han lämnade returen, varefter Figren kunde peta in pucken, något som alla blåvita protesterade högljutt mot. Domarna hade en längre konferens om huruvida målet skulle godkännas eller inte och efter lång videogranskning bestämdes det att målet inte godkändes och det var fortsatt 0-1, till hemmapublikens stora missnöje. Scandinavium vibrerade av burop, men som sagt, inget mål.

Frölunda skulle doc få dubbla chanser i powerplay innan perioden var över. Det hann inte gå många sekunder från det att 1:a leksingen kom in från utvisningsbåset innan nästa fick åka och sätta sig. Leksands defensiv var dock riktigt bra och det var alltjämt 0-1 efter 2 spelade perioder.

I 3:e perioden fortsatte ungefär samma matchbild, men kanske ännu tydligare än i de 2 föregående perioderna. Det var Frölunda som hade nästan allt av spelet. Man tog över ännu mer än vad man hade gjort under den 1:a och 2:a perioden, samtidigt som Leksands sylvassa kontringar blev allt färre. man fick mer och mer fokusera på att enbart försvara sin sköra 0-1-ledning, samtidigt som Jocke Lundström var nästan omänskligt bra i kassen...

...Till slut kom dock kvitteringen, vilket bara det var i underkant sett till matchen. Frölunda hade 35-12 i skott och när det återstod knappt 5 minuter att spela satt äntligen pucken i nät bakom Lundström.

Ett mål av ett lag som dominerar spelet så fullständigt ger ju ytterligare bränsle och pressen blir ännu mer massiv. Med andra ord var det drygt 4 ruskigt svettiga minuter som återstod för Leksand för att få med sig poäng hem från Göteborg. Seger var nästan bara att glömma med den matchbild som rådde, här gällde det att försvara sig och hålla 1-1 tills klockkan visade 20:00.

Det gjorde man inte. Minuten efter 1-1-målet hade Frölunda vänt på steken till 2-1 och nu såg det bäcksvart ut för de blåvita. Frölunda dominerade spelet totalt och ingenting, ingenting talade för att Leksand skulle vända på det här eller ens få med sig poäng, trots denna krigarinsats i 55 minuters spel. Knappt 2 misserabla minuter fläckade ner en krigarinsats i 58 minuter och gjorde att Leksand fick åka tomhänta från den här matchen. Helt och fullt rättvist sett till matchbilden, ja, men ändå en fruktansvärt tung förlust efter den enorma krigarinsats som man visade upp. 1 poäng hade man åtminstone varit värda, men nu blev det inte så. Frölunda höll undan och vann matchen med 2-1 och nu är det bara att blicka fram mot tisdagens möte med Luleå...

Såhär gick det i de övriga matcherna:
Modo - Skellefteå 3-6
Färjestad - Brynäs 3-1
Växjö - Linköping 4-2
Djurgården - Örebro 2-1 str
HV71 - Luleå 3-2

Det enda positiva här var att både Modo och Brynäs förlorade på nytt och att Leksand därmed alltjämt är över sträcket. Dock bara 2 poäng före Brynäs. Hade man hållt drygt 4 minuter till hade man varit 5 poäng före brynäs och bara 2 bakom Luleå och 4 bakom Färjestad och Djurgården. Nu är man istället 2 före Brynäs, 5 bakom Luleå och 7 bakom Färjestad och Djurgården...

Modo hade 2-0 på serieledande Skellefteå efter drygt 5 minuters spel. SAIK kom dock tillbaka och innan 1:a perioden var slut hade man kvitterat. I 2:a perioden stod Markus Svensson för en grym räddning när Modo var nära 3-2. Han tappade balansen, men vänd åt fel håll fick han upp stöten, där han dessutom hade tappat klubban, och tog pucken. Adam Reideborn i Modokassen ville inte vara sämre, utan när Skellefteåspelare var sopren och bara skulle lägga pucken i tom kasse kastade han sig, fick ut plocken och tog pucken i luften. Efter videogranskning bedömdes det dock att den pucken var i mål när han plockade den, vilet innebar 2-5 för Skellefteå, som därmed inledde det nya året med att bryta förlustsviten på 3 raka matcher som man hade innan nyår.

HV hakar dock på där i toppen efter att man vänt 0-1 till 3-2 mot Luleå.

Örebro såg ut att gå mot 3 poäng på Hovet, men då klev Markus Sörensen fram och ordnade förlängning för Djurgården och sedan kunde hemmalaget också plocka med sig bonuspoängen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0