Toppstriden, mittenstriden och bottenstriden lever in i sista omgången!

Innan omgång 51 av Hockeyallsvenskan 2014/15 hade vi ju Karlskrona i topp på 95 poäng, Västerås på 92 och Malmö på 89. Kring sträcket hade Almtuna 69 poäng, Timrå, Oskarshamn och vita hästen 68 och så Asplöven och AIK på 65.

I Kvällens omgån satte Västerås högsta fart mot AIK redan från start, men det var AIK som fick målet. Efter knappt 3 minuters spel slank pucken in bakom Jonatan Bjurö i Västeråskassen, efter en målvaktstavla. Det innebar att Asplöven petades ner under det nedre kvalsträcket, men till slut fick Västerås utdelning och med 21-6 i skott i den 1:a perioden var det inte mer än rätt att man vände på steken och ledde med 1-2 inför den 2:a perioden. Det innebar att toppstriden var avgjord vid det läget, för Malmö hade fått en katastrofal start i Karlskoga, där hemmalaget ledde med 2-0 efter den 1:a perioden. Almtuna hade 0-1 borta mot Timrå och klättrade därmed upp på 72 poäng. Det innebar alltså att loppet var kört för Timrå att nå topp 8, men Hästen och Oskarshamn hade fortfarande chansen. Hästen, eftersom att man ledde borta mot Karlskrona och Oskarshamn eftersom att man hade 0-0 i Umeå, trots ett massivt spelövertag till en början. Hästen på 71 och Oskarshamn på 69 poäng i det läget alltså.

I 2:a perioderna förändrades dock läget. Oskarshamn tog slutligen ledningen i Umeå och klättrade då upp på 71 poäng, samma som Hästen, som dock tappade sin ledning till 2-2, samtidit som Timrå kvitterade mot Almtuna, vilket innebar att Oskarshamn hastigt och lustigt var topp 8 med 71 poäng, Almtuna 70 och Hästen och timrå 69. Sedan kvitterrade Björklöven och då var Almtuna tillbaka över sträcket.

I toppstriden hade Malmö hämtat sig efter 2-0-underläget i början av matchen och nu hämtat upp till 3-3. Inte nog med det, i 3:e perioden gjorde man också 3-4, vilket blev det matchvinnande målet och Malmö klättrar därmed upp på 92 poäng. Det var en ren nödvändighet för att man skule ha en chans till topp 2 inför sista omgången och det har man nu. Man har 8 måls bättre målskillnad än Karlskrona och 18 måls bättre målskillnad jämt mot Västerås. Dock är man 3 poäng bakom, så det är bara 3 poäng för Rödhökarna som gäller på lördag, samtidigt som Västerås eller Karlskrona måste förlora i ordinarie tid. För KHK fick här stryk mot Vita hästen och står kvar på 95 poäng och Västerås gick till slut segrande ur fighten med AIK, trots att AIK spelade 6 mot 4 på slutet, men där man inte all fick till det. Det var felpass på felpass och när man slutligen skulle skjuta gick klubban av, så det var ju inte tur man hade heller och VIK kunde ta 3 tunga poäng, samtidigt som AIK återigen föll ner under sträcket, med sämre målskillnad än Asplöven, trots att Asplöven åkte på en rejäl käftsmäll när Rögle vann med hela 8-0! det innebär alltså att AIK och Asplöven gör upp om vem som ska få kvala för att hålla sig kvar i serien och vem somm inte ska göra det i sista omgången. De övriga lagen där framför har fortfarande chansen att nå topp 8, men nu är det återigen Vita hästen som sitter i förarsätet i och med segern mot KHK. Man klättrar därmed upp på 71 poäng, samma som Almtuna, som tog bonuspoängen i Timrå. Timrå, som är 1 poäng bakom de båda med 70 poäng. Hade man tagit den där bonuspoängen hade man varit över sträcket, för man har bättre målskillnad än både Hästen och Almtuna. Nu gjorde man inte det och placerar sig 10:a inför sista omgången, 2 poäng före Oskarshamhn, som förlorade i Umeå, efter att Björklöven avgjort med 2 mål i sista perioden, IKO fick visserligen in en reducering, men närmre än så kom man inte och man är nu 3 poäng bakom Hästen och Almtuna, men chansen finns fortfarande.

Här är de fullständiga resultaten för omgång 51:
Karlskrona - Vita hästen 2-4
AIK - Västerås 2-3
Bofors - Malmö 3-4
Rögle - Asplöven 8-0
Timrå - Almtuna 1-2 SD
Björklöven - Oskarshamn 3-2
Mora - Södertälje 4-1

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0