Malmö krossade Mora

Malmö krossade Mora med hela 1-7 uppe i FM-Mattsson arena igår. Mora har haft lite problem på senaste, särskilt framåt, då man har nollat i 2 raka matcher innan denna. det var nära att det blev en nolla till, men med 33 sekunder kvar fick Christofer Björklund hål på Niko hovinen i Malmökassen. Hovinen, som jag tycker har kommit in i gamet mer och mer. De första matcherna i Malmötröjan tycker jag inte han övertygade jättemycket, men nu växer han fram alltmer som en riktig matchvinnare för Rödhökarna. Blir spänande att se om han kan stå emot Karlskronas offensiv imorgon, när de kommer på besök till malmö arena. Ett riktigt toppmöte alltså. Noterbart från den här matchen var annars att Fabian Brunnström noterades både för sitt 1:a och 2.a mål i Malmötröjan, totalt 2+1.

Övriga resultat:
Bofors - AIK 2-1 SD
Karlskrona - Västerås 2-1 SD
Björklöven - Almtuna 4-0
Oskarshamn - Asplöven 5-3
Timrå - Södertälje 2-0

äntligen fick Bofors vinna igen, men det satt långt in. Det stod länge 0-0, men i 3:e perioden kunde man ta ledningen, en ledning som AIK kunde kvittera, drygt 3 minuter från slutet. Den poängen kan bli viktig för AIK i slutänden.

Det var ett jämnt toppmöte i Karlskrona, där Västerås tog ledningen och i det läget också var serieledare på 89 poäng, samtidigt som malmö, som då inte hade spelat mot Mora, var utanför topp 2. Så kvitterade Karlskrona och vips så var VIK utanför topp 2 igen. Poängen man fick med sig betydde dock att man stod på samma poäng som malmö, men nu, efter att Malmö vann mot Mora, så är Malmö nya serieledare, på samma poäng som KHK och 3 före VIK. Med andra ord är det en grymt viktig match där i Malmö imorgon.

Björklöven bara vinner och vinner. Ännu en klar seger mot Almtuna och Kevin Lindskoug fick hålla nollan. Löven är nu förbi Mora i tabellen och är bara 3 poäng bakom både Bofors och Rögle. Fortsätter man såhär blir man 4:a i serien, det är jag säker på.

I Oskarshamn följdes lagen länge åt. Sebastian Dyk gjorde 0-1 för Asplöven på straff efter drygt 3 minuters spel, men Oskarshamn både kvitterade och gjorde 2-1 innan 1.a perioden var slut. I 2:a kvitterade och vände sedan Asplöven på nytt, varefter Oskarshamn kvitterade igen och drog sedan ifrån och avgjorde i 3:e perioden. 3 grymt viktiga poäng för Oskarshamn, som nu är 6 poäng före AIK under sträcket. Almtuna är 4 före och Asplöven är 3 före.

timrå tog ytterligare en seger och det var nog spiken i kistan för Södertälje. Man är nu 6 poäng bakom AIK och således 9 poäng från säker mark, med 12 poäng kvar att spela om. Det innebär alltså att man måste vinna 4 raka nu, samtidigt som Asplöven inte tar mer än 1 poäng, i och med att SSK har betydligt sämre målskillnad. Nej, vi kan nog slå fast, med 4 omgångar kvar att spela, att anrika Södertälje SK kommer att få kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan. För Timrås del hakar man fortsatt på Vita hästen där över sträcket och skulle varit förbi dem, om inte Hästen skrällvunnit nere i Ängelholm med hela 2-6. Det var nog även rögles chans att nå topp 2. Det är 10 poäng upp till Karlskrona nu och det tappar KHK givetis inte på 4 matcher. Nej, topp 3 kommer stå mellan de där 3 lagen i toppen, Malmö, Karlskrona och Västerås.