Kvalet är nära för Leksand...

Precis som Brynäs fick mot Örebro under tisdagskvällen med 3-0 redan efter 8 minuters spel fick Leksand en kanonstart hemma mot Skellefteå under onsdagskvällen. Redan i matchens 1:a Leksandsanfall fick Kevin Kapstad iväg ett skott som en skymd Erik Hanses, som var tillbaka i sin gamla hemmaborg, inte kunde göra något åt och det var 1-0 för Leksand.

Man fortsatte på samma bana och bara minuter senare höll sig mattias Ritola framme och utökade ledningen till 2-0, efter ungefär 5 minuters spel. Smakstart va?

Det kunde man minst sagt säga och leksand fortsatte att göra det bra i 1:a perioden, skapade flera fina målchanser, dock utan utdelning, samtidigt som Skellefteå visade tyngd i sin offensiv när man hade chanserna. Det var dock leksandsledning efter den 1:a perioden med 2-1, efter att Skellefteå och Janne Pesonen fått in reduceringen med 2 minuter kvar av perioden.

I den 2:a perioden var dock det roliga tyvärr slut för de blåvita, för, till skillnad från brynäs lyckades man inte hålla sin ledning matchen ut, utan i 2:a perioden var det Skellefteå för nästan hela slanten och efter stort tryck efter flertalet minuter kom också kviteringen och bara 3 minuter senare hade man vänt på steken när 2-3 satt i nät bakom Jocke Lundström i mål.

I 3:e perioden rann det sedan iväg ytterligare. Trots stor Skellefteådominans i 2:a perioden höll man ändå ihop grejerna ganska bra, men i 3:e rann det iväg. Notabelt var här också att Lundström hade fått utgå p.g.a. en befarad skada och alsenfelt vaktade nu Leksandsmålet, men det hjälpte inte när Nick Sörensen tappades bort av Leksandsförsararna i slottet och kunde göra 2-4 för bortalaget. Kiril Kabanov utökade sedan ledningen till 2-5, efter att han kommit fri med alsenfelt och sedan satt också 2-6 i nät, vilket blev slutresultatet.

En förlust som väl kanske inte är mycket att orda om. Skellefteå skulle bli en tuff motståndare, det visste vi reda på förhand, men med den fina starten de blåvita fick på matchen, med 2-0 redan efter 5 minuter, då väcktes ändå ett litet hopp om poäng. Nu blev det inte så och tyvärr för Leksands del så höll Brynäs som sagt undan för Örebro och Djurgården vände på steken upp i Luleå och vann även de, vilket gör att det med 12 poäng kvar att spela om är 7 poäng upp till Brynäs för Leksands del. Nej, det luktar kvalspel här...

Övriga resultat:
Modo - HV71 1-2
Brynäs - Örebro 4-2
Luleå - Djurgården 2-4
Färjestad - Frölunda 2-3 str
Linköping - Växjö 2-0

HV tog ledningen i 2:a perioden och ökade på i 3:e. Modo reducerade, men räckte inte hela vägen fram.

Brynäs fick som sagt en drömstart med 3-0 redan efter 8 minuters spel. Örebro reducerade sedan, men Brynäs höll emot och tog tyvärr 3 blytunga poäng.

Det gjorde också djurgården, som vände 1-0 till 1-2 i den 1:a perioden på knappt 2 minuter. Trots att Luleå sedan kom tillbaka med 2-2 i den 2:a perioden var det Djurgården som drog det längsta strået, tyvärr för leksands del.

LHC har haft problem med Växjö under säsongen, men här vann man och man gjorde det med besked och inför mycket publik i Saab arena för en gångs skull, över 7000 åskådare.